Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

“Det bästa hade varit om vi spelat på en åker”

Det var tre och en halv säsong sedan jag la skorna på hyllan men ikväll blev det comeback. Yxhults andralag hade svårt få ihop folk och då fick man ställa upp för den gamla klubben. Förra året tog Yxhult 2 klivet upp från division 6 till 5. Men bredden finns inte riktigt i klubben för att ha två seniorlag igång i division 4 och 5 och Yxhult 2 åker ur femman med dunder och brak. Det började med ett fiasko redan i omklädningsrummet när jag glömde att jag hade liniment på händerna och började gnugga ögonen. Tårarna började alltså rinna redan innan match.

Vi mötte Forward 2 inne på Trängens konstgräs. Ett ungt, rappt och löpvilligt lag. Precis sånt motstånd jag hoppats slippa. För övrigt var det ÖSK:s gamla konstgräs från Behrn Arena vi spelade på. Matchen drog igång, jag var osäker på min fysiska status, men hade på känn att den skulle vara klart bättre än för ett år sen då jag kände mig rätt nergången. Nu är jag i hyfsad form ändå. 4-0 till Forward i halvtid och vi hade knappt haft bollen under kontroll på deras planhalva en gång.

Andra halvlek blev mycket bättre och vi skapade en hel del chanser. Själv hade jag en nick i ribban och missade öppet mål från två meter, bollen kom nån decimeter bakom mig så jag kom fel till den. Till slut blev det 7-1 till Forward. Visst var de klart bättre, men kollar man till chanserna hade kanske 6-3 varit ett mer passande resultat. Vi missade lite för mycket och de satte dit de flesta lägen de hade. Jag brydde mig inte så mycket om resultatet i ärlighetens namn, utan det var mest skönt att få ett kvitto att jag orkade 90 minuter, även om jag inte sprang ihjäl mig.

Efter matchen luftades som alltid tankar och analyser i omklädningsrummet. Jag ansåg att underlaget missgynnade oss. Ett konstgräs där bollen rullar extra snabbt var inte till vår fördel. Lagkamraten och kompisen Andy, som även han gjorde comeback och lufsade runt på topp svarade: “Nej spel på en ojämn grusplan hade nog passat oss ännu bättre. Det bästa av allt hade varit om vi spelat på en åker”.

2013-09-19 22:56
Jörgen
Härligt Björk, dags att börja träna.. Snart redo för Div 4!!
2013-09-19 23:26
Jörgen
Härligt Björk, dags att börja träna.. Snart redo för Div 4!!
2013-09-19 23:26
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.