Logotyp Sydnärkenytt
02 March 2021
Tipsa: 073-094 57 58

Zlatan har snart en hel “elva” med guldbollar

Då var den 19:e Fotbollsgalan i ordningen avklarad och Zlatan Ibrahimovic vann som vanligt Guldbollen, hans åttonde sammanlagt. Naturligtvis helt rätt och väldigt väntat och frågan är om det någonsin funnits en svensk landslagsspelare som är så mycket bättre än näst bäste man? Förmodligen inte. Inte nog med att han är så mycket bättre än alla, han är den störste underhållare Sverige nånsin fått fram i sportväg. Jag såg ett program nyligen där det diskuterades huruvida det funnitis någon i fotbollens världshistoria som gjort lika många snygga mål som Zlatan. De kunde inte komma på någon. Och det kan inte jag heller. Två pris till hivade han in på galan, årets anfallare och årets mål. Det kan inte vara lätt att komma på nya saker att säga och nya personer att tacka med tanke på hur många gånger han varit uppe på podiet nu genom åren den gode Rosengårdaren.

Zlatan i all ära, men det kan mycket väl vara så att det är en annan fråga som kommer bli mer uppmärksammad än att han vann ytterligare en Guldboll. Anders Svensson blev under säsongen meste blågule landslagsspelare genom tiderna när han passerade Thomas Ravelli i antal landskamper. För det fick Anders Svensson under galan en lyxbil av Svenska Fotbollsförbundet, eller om det var en sponsor till förbundet som låg bakom! Den gode Svensson själv såg ganska chockad ut och hade svårt få fram orden och av hans min att döma såg han ut att fundera över om det var ett skämt eller inte. Det gjorde jag med hemma i tv-soffan, det kändes som man hamnat i Postkodmiljonären. Ett par bord bort satt Therese Sjögran, som gjort mest landskamper för damblågult fler än Svensson till och med. Hon fick ingen bil för det. Faktum är att hon fick inget alls.

Det går inte att jämföra herr och damfotboll då herrfotbollen är så mycket större, efterfrågad, drar in mer pengar och har hårdare konkurrens. Men det här kändes ändå som ett märkligt ställningstagande av Svff och jag undrar hur de tänkte innan egentligen? Tänkte de överhuvudtaget? Det här är nåt som kan komma att skapa debatt och Svff har sig själva att skylla i så fall. Det känns som de skjutit sig själva i foten och kan ha gjort årets självmål. Ingen skugga ska dock falla på Anders Svensson, men han hade kunnat köpa sig en bil för sina egna pengar tycker jag. Lite övrigt kort och gott från Fotbollsgalan 2013 då, vi noterar..

Att…..VM-hjältarna från 1994 för ovanlighetens skull inte verkar funnits på plats. De brukar alltid finnas vid nåt av borden närmast scenen annars och traditionsenligt få gå upp och dela ut nåt pris till tonerna av “När vi gräver guld i USA”. Men icke i år. Visserligen gillar jag när gamla idrottshjältar uppskattas, men det känns ändå som 94-laget uppmärksammats tillräckligt nu.

Att…..Jag nästan fick en tår i ögat när inslaget om bortgångne AIK-målvakten Ivan Turina visades.

Att.....Anna Brolin som vanligt var utmärkt som programledare och Anders Jansson som var hennes sidekick och stod för underhållningen får klart godkänt. Han drog inte ner några skrattsalvor a la Robert Gustafsson men var ändå stabil och höll en lagom nivå.

Att…..Lotta Schelin fick Diamantbollen som årets bästa damspelare. Säkert ett rätt val. Men av det jag såg i EM tyckte jag Nilla Fischer var minst lika framstående alla fall.

Att…..Mutkolven Sepp Blatter kom in på en tv-skärm för att tacka Lars-Åke Lagrell för hans tid som ordförande i Svff. Skumt val, med tanke på hur Blatter mutade till sig ordförandeposten som FIFA-president före svenske Lennart Johansson en gång i tiden.

Att…..Pontus Wernbloom är extremt lik Kalles Kaviar figuren.

Att…..Jag av nån outgrundlig anledning saknade att se Lars Lagerbäck sitta och se sur ut vid ett bord.

Att…..U-17 gänget som tog VM-brons häromveckan var på plats, tycker absolut de var värda mer uppskattning än de nu fick. Varför inte en stående ovation i tv-rutan? Trea i VM och bästa europeiska land det är inte illa och det kan mycket väl finnas en framtid efter Zlatan.

2013-11-12 0:52
Lars Litzén
Vad skönt att jag missade ännu en patetisk tillställning för inbördes beundran!
2013-11-13 0:01
Lars Litzén
Vad skönt att jag missade ännu en patetisk tillställning för inbördes beundran!
2013-11-13 0:01
Kommentera
Anders Björks blogg

Anders Björk

Kumlakillen Anders Björk är reporter på Sydnärkenytt. Anders skriver om alla möjliga ämnen som berör honom, även om det största intresset är sport.

Inlägg

En norsk maskin som är ostoppbar Låt oss slippa “Sverige-propagandan” i VM Vintern är bäst under en filt Sur förlust, men silver med guldkant Det är en av vår tids största lögner Löfven lever inte som han lär Jag och internen hade nåt gemensamt Om att Antonio Lindbäck lägger av Den “vinsten” på tipset blev det inget med. Otursgänget Indianerna drabbades igen Hur resonerar Indianerna inför finalen? Trampade nästan direkt på mardrömmen Vem ska bort? Indianerna ska fortsätta att heta Indianerna Osten i affären drog ut på tiden Den tyste norrlänningen dök upp Smög ut bakvägen för att slippa samtal En stackars fågel i Kumlas nattskimmer Padel - från ingenstans till en folkrörelse Håll igen Tegnell Lurad vid 1 april Vakna Kumla Bostäder Skriv positiv lista Missnöjda väljare Byt jobb vid ångest Vi har ett vackert torg Ockeravgift från staten Om Djurgårdens guld Tack “Pepe”, min favorit Känns riktigt tungt Smederna i kvarten Tveksamt om Indianerna går längre än kvartsfinal Slaget vid Poltava Hur är det med gud? Fyra nycklar som krävs för Indianframgång 2019 Bragdguld vid vinst ÖSK åker ur Då var Skid-VM igång När kommer utestället? Skolminnen fram i ljus Vad heter vi? 58 miljoner kr inte nog Ur spår! Blev ingen comeback De borde skämmas Sverige ut i gruppspelet Vår vänförening tar fart “Bästa tv-sporten” En slingrande fobi När jag mötte Löfven Zlatan till VM? Avstår Aftonbladet Bättre än på länge Indianernas läge Spring av planen Min tro kom åter Upp med tian i taket! Bedrövligt i Parken Var är kumlingarna? Inlåst och utlåst Jag vinner aldrig Svara när det ringer Indianer och sponsorer En dålig trend Silvernationen Sverige När kommer modet? Skriver som en kråka Märkliga hockeyregler Oro tog över min kropp Osmakliga kommentarer om fans Kryper vid guld En runda i Viaspåret Helvetesveckan över Redo för Göteborgsvarvet. Eller? Om stöket i skolan Squash en höjdare Henka fick ingen respekt Tiggare förtjänar respekt Om spel och trav Dackarna rätt motståndare Vilka vinner VM? Fotbollen behöver ändra attityd Ingen final för Indianer Legenden knäckte mig Malmö försvarar guldet Det gulsvarta spöket borta Kan Kumla Hockey vända på skutan? Bästa OS? Knappast! Speedwayradio i år igen Bilen som blev stulen Är hockey överklass? Mardrömslaget AIK Mästarna visade klass Varför, Svff? Ingen nörd längre Comeback Superettan-besök Öppet slutspel Tips på sportböcker Golf i olika former
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.