Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Jag skriver ner
vad som varit bra

Jag skriver inte dagbok. Jag skriver veckobok. Ja, egentligen är det två böcker.

Dels en liten fickalmanacka där jag noterar händelser och saker som jag gjort: En cykeltur till Olshammar med fika vid Olshammarsgården och hem igen. Ett styrelsemöte med Föreläsningsföreningen. En motorcykeltur med Olle till Kvarntorpshögen.

Dessutom har jag en lite större skrivbok där jag skriver ner funderingar, tankar och upplevelser kanske inte varje vecka, men ganska ofta. 

...och snart var det dags för ett nytt årtionde.

På nyårsafton läser jag igenom det gångna årets noteringar och tankar, minnen från det gångna året. Därefter avslutar jag på årets sista dag, dock  inte genom att avge löften inför det kommande året.

För flera år sedan hörde jag i något sammanhang, jag minns inte vilket, en psykolog föreslå att man då och då i livet skulle sätta sig ner och fokusera på vad som är bra i ens liv:

-Ta fram papper och penna! Tänk igenom vad som är bra i ditt liv. Skriv ner allt du kommer på. Gör en lista på många, kanske tio saker som gör ditt liv värt att leva. Läs igenom och begrunda!

Sedan dess gör jag en sådan lista vid varje årsskifte. Det kan handla om vänner och barn och barnbarn. På min lista finns också vad jag känner som reporter och bloggare i Sydnärkenytt och mycket annat som ger mig glädje och stärker mig inför det kommande året.

Negativa tankar och oro behöver ingen lista. De finns ju där ändå som en del av livet.

2020-01-02 11:15
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Inlägg

Resan genom Niger Se Stenkulla missionshus Att handla på nätet Askersundsåsen berättar Vackra drumliner Natt i Sahara En skärgårdsvecka Fredagsfikat Min skolgång Tankar om rasism Bonden Paavo och jag Glöm inte våra vänorter Utsikt som Hjalmar Att bo i missionshus Min bästa bilaffär Om barnförlamning Min rullator och jag Vår föreläsningsförening Sjöängen livaktigt Min mormor Inrikes gubbsemester Värd i Landskyrkan Den första kärleken Askersund och framtiden Tusen mil från Vietnam Så gick det för Per Brahe Förargligt misstag På långfärdsskridskor Min första lägenhet Utklädd till båt Så slutar “Yxan” Högläsning Askersunds miljonprogram Jag minns kaptenen Resan till Paris När Rut kom på fika Sommarläsning Gör varmbadhuset till hamnmuseum Kalla kriget Teaterminnen Alla våra körer Bron till Borgmästarholmen De första sydnärkingarna Tankar vid årsskiftet När jag nästan dog Åter en återträff Graven blev viktig Livat i Askersund Serieberoende Gubbar på ny historieresa Elektrisk cykling Resan till Georgien Handla hemma Inte bra för sommarturism Tankar efter valet Träna och trivs Historien om Anna Historien rullades ut Ingen kommer undan politiken En återkommande dröm Katten som vantrivdes Fyra dagar i Riga Sista sommarjobbet Vad är du för ortsbo? Jag ledde stadsvandring Bilder från Tjälvesta Hundlekplats behövs Varför ringde jag? Assistans en valfråga Gubbar som träffas Djupdykning i gamla Askersund För hundra år sedan Askersundstavlor Att sjunga i kör Mina drömmars stad En lärares lärdomar Tillbaka i Berlin Om att åldras Asfaltera Sundsgatan! Jag tänker på Krokholmen Värnplikt eller inte Människans bäste vän Cyklat runt på Kuba Min by heter Dassa-Zoumé Den hemliga skärgården Bevara LSS-lagen! Var slutar Vättern? Berlin en vändpunkt Till minne av Joel Haugard Alf, en renässansmänniska På besök i Vilnius Dags för gubbsemester På cykel i Flandern Är nollvisionen möjlig? Här finns plats för museum! Försäkringskassan har hjälpt oss Minns Tisdagsgänget Nyheter från Askersund Vad händer med EU? Julen med James Dean
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla