Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Varje sekund kan ge
bättre barncancervård

Oskar Anneborg, uppväxt i Askersund, har tränat hårt inför en Ironmantävling i Kalmar. Överträffar han sin tidigare bästa tid blir det pengar till barncancerfonden.

Jag har en son, Oskar 44 år, som ägnar sig åt extremsport i form av ironman, den längsta triatlondistansen. För den fåkunnige kan jag berätta att en ironmantävling består av 3 860 meter simmning i öppet vatten. Därefter 18,2 mil på cykel och avslutningsvis ett maratonlopp, det vill säga 42 km löpning..

Den 15 augusti kommer Oskar att delta i sin tredje Ironmantävling i Kalmar och jag kommer att vara på plats och följa hans insats under dagen från simstarten klockan 7 på morgonen fram till målgången någon gång på kvällen. Årets upplaga av tävlingen i Kalmar har 2300 deltagare från hela världen och över 50 000 åskådare följer tävlingen på plats. En riktig folkfest

Det är som sagt tredje gången. Den här gången har han bestämt sig för att träna så rationellt som möjligt, för att se hur bra han kan bli som medelålders amatör. Han har därför under ett års tid samarbetat med en personlig tränare, som också är hans arbetskamrat på ”Friskis och Svettis” i Kalmar där Oskar arbetar som träningsansvarig.

Som en extra sporre har han gjort en överenskommelse med sin arbetsgivare: för varje sekund som han slår sin tidigare bästa tid kommer ”Friskis och Svettis” att skänka en krona till barncancerfonden. Tre andra företag har också antagit utmaningen.

Oskars tidigare bästa tid är 13.53.22. Han tror själv att han kan slå den tiden med två timmar. Rätt mycket pengar till barncancerfonden alltså om det lyckas

I min nästa blogg kommer jag att berätta hur det gick, men Oskar har också lovat att om någon, till exempel någon barndomskompis i Askersund, skulle vilja följa hans insatser under dagen, går det bra att googla på Ironman Kalmar och knappa in hans startnummer 1815.

Lycka till Oskar!

2015-08-04 18:42
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Inlägg

Sjöängen livaktigt Min mormor Inrikes gubbsemester Värd i Landskyrkan Den första kärleken Askersund och framtiden Tusen mil från Vietnam Så gick det för Per Brahe Förargligt misstag På långfärdsskridskor Min första lägenhet Utklädd till båt Så slutar “Yxan” Högläsning Askersunds miljonprogram Jag minns kaptenen Resan till Paris När Rut kom på fika Sommarläsning Gör varmbadhuset till hamnmuseum Kalla kriget Teaterminnen Alla våra körer Bron till Borgmästarholmen De första sydnärkingarna Tankar vid årsskiftet När jag nästan dog Åter en återträff Graven blev viktig Livat i Askersund Serieberoende Gubbar på ny historieresa Elektrisk cykling Resan till Georgien Handla hemma Inte bra för sommarturism Tankar efter valet Träna och trivs Historien om Anna Historien rullades ut Ingen kommer undan politiken En återkommande dröm Katten som vantrivdes Fyra dagar i Riga Sista sommarjobbet Vad är du för ortsbo? Jag ledde stadsvandring Bilder från Tjälvesta Hundlekplats behövs Varför ringde jag? Assistans en valfråga Gubbar som träffas Djupdykning i gamla Askersund För hundra år sedan Askersundstavlor Att sjunga i kör Mina drömmars stad En lärares lärdomar Tillbaka i Berlin Om att åldras Asfaltera Sundsgatan! Jag tänker på Krokholmen Värnplikt eller inte Människans bäste vän Cyklat runt på Kuba Min by heter Dassa-Zoumé Den hemliga skärgården Bevara LSS-lagen! Var slutar Vättern? Berlin en vändpunkt Till minne av Joel Haugard Alf, en renässansmänniska På besök i Vilnius Dags för gubbsemester På cykel i Flandern Är nollvisionen möjlig? Här finns plats för museum! Försäkringskassan har hjälpt oss Minns Tisdagsgänget Nyheter från Askersund Vad händer med EU? Julen med James Dean Om frikyrkornas syndakatalog På cykel i Italien Belgiska fröken del 2 En belgisk fröken Oskar, en Ironman Min son Järnmannen Här föddes Askersund Målaren Travenfelt Jag, en student -64 Gustav Vasas marknad Bastedalen, fin gammal pärla Perfekt cykelväg Gubben i stugan Vintersaga på blankvers Semester i Östansjö Jubileum på scener Ett slädparti
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.