Logotyp Sydnärkenytt
29 November 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Hundnöje behövs
även i Askersund

Under påsken besökte jag barn och barnbarn i Varberg. I familjen ingår också Floyd, en snart fyra år gammal Welsh Corgy Cardigan. En vän som det är kul att träffa och som också verkar tycka att det är roligt att träffa mig.

På långfredagseftermiddagen följde jag med Floyd och hans matte till en av Varbergs inhägnade hundlekplatser. När Floyd förstod vart vi var på väg, frambringade han ljud av förväntan.

Floyd gillar hundlekplatsen.

Vi kastade pinnar och hunden jagade, men har inte fattat det där med att apportera. När vi hade tröttnat, kom Bella, en jämnårig och jämnstor spaniel, och genast var leken igång. Hundlekplatser är förresten också en bra platser för social samvaro mellan hundägare även om de inte känner varandra.

Nu i morgon-TV:s Örebronytt fanns ett inslag om hundlekplatser. Det finns ingen sådan i Örebro men en ansvarig politiker uppgav att det var på gång på ett eller flera ställen, Sådana hundlekplatser finns nämligen i mer än hundra kommuner, mest större städer. I Kumla finns också en.

I Askersund finns det gott om hundar. I skrivande stund ser jag flera hundar som rastas på Sundsgatan nedanför mitt skrivbordsfönster. Därför föreslår jag ansvariga politiker i berörd nämnd, vilken den nu kan vara, att ta tag i frågan och snarast sätta igång med arbetet att skapa en eller flera hundlekplatser.

Vem vet, kanske det också kan bidra till att göra vår kommun attraktivare som ett ställe att bo på? Jag vet inte om politikerna läser min blogg. Därför blir mitt inlägg också ett medborgarförslag till kommunen.

2018-04-03 12:19
Urban Karlsson
Ja varför har finns det inte i vår kommun. Det är väl själva hundlyckan att få springa lös under kontrollerade former. Bra idé. Tack Alf.
2018-04-03 15:19
Urban Karlsson
Ja varför har finns det inte i vår kommun. Det är väl själva hundlyckan att få springa lös under kontrollerade former. Bra idé. Tack Alf.
2018-04-03 15:19
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Inlägg

Resan genom Niger Se Stenkulla missionshus Att handla på nätet Askersundsåsen berättar Vackra drumliner Natt i Sahara En skärgårdsvecka Fredagsfikat Min skolgång Tankar om rasism Bonden Paavo och jag Glöm inte våra vänorter Utsikt som Hjalmar Att bo i missionshus Min bästa bilaffär Om barnförlamning Min rullator och jag Vår föreläsningsförening Sjöängen livaktigt Min mormor Inrikes gubbsemester Värd i Landskyrkan Den första kärleken Askersund och framtiden Tusen mil från Vietnam Så gick det för Per Brahe Förargligt misstag På långfärdsskridskor Min första lägenhet Utklädd till båt Så slutar “Yxan” Högläsning Askersunds miljonprogram Jag minns kaptenen Resan till Paris När Rut kom på fika Sommarläsning Gör varmbadhuset till hamnmuseum Kalla kriget Teaterminnen Alla våra körer Bron till Borgmästarholmen De första sydnärkingarna Tankar vid årsskiftet När jag nästan dog Åter en återträff Graven blev viktig Livat i Askersund Serieberoende Gubbar på ny historieresa Elektrisk cykling Resan till Georgien Handla hemma Inte bra för sommarturism Tankar efter valet Träna och trivs Historien om Anna Historien rullades ut Ingen kommer undan politiken En återkommande dröm Katten som vantrivdes Fyra dagar i Riga Sista sommarjobbet Vad är du för ortsbo? Jag ledde stadsvandring Bilder från Tjälvesta Hundlekplats behövs Varför ringde jag? Assistans en valfråga Gubbar som träffas Djupdykning i gamla Askersund För hundra år sedan Askersundstavlor Att sjunga i kör Mina drömmars stad En lärares lärdomar Tillbaka i Berlin Om att åldras Asfaltera Sundsgatan! Jag tänker på Krokholmen Värnplikt eller inte Människans bäste vän Cyklat runt på Kuba Min by heter Dassa-Zoumé Den hemliga skärgården Bevara LSS-lagen! Var slutar Vättern? Berlin en vändpunkt Till minne av Joel Haugard Alf, en renässansmänniska På besök i Vilnius Dags för gubbsemester På cykel i Flandern Är nollvisionen möjlig? Här finns plats för museum! Försäkringskassan har hjälpt oss Minns Tisdagsgänget Nyheter från Askersund Vad händer med EU? Julen med James Dean
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla