Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Fredagsfikat missar
man inte gärna

För snart fyra år sedan skrev jag ett blogginlägg här i Sydnärkenytt som hade överskriften ”Träna och trivs”.

Det handlade om oss som tränade ett par gånger i veckan på vårdcentralens gym här i Askersund. En del av oss hade blivit ordinerade träning av sjukgymnaster för artros ,dåliga ryggar eller andra åldersrelaterade krämpor. Andra tränade på eget initiativ för att hålla sig i form

Så småningom blev pratstunderna lika viktiga som de olika övningarna. En sorts gemenskap växte fram. Vi som inte känt varandra så väl sen tidigare, blev kompisar.

Så kom pandemin under senvintern 2020 .Gymet stängde och vi gjorde som vi blev tillsagda. Vi isolerade oss.

När restriktionerna så småningom lättade kunde vi ha börjat träna igen och umgås som tidigare. Problemet var bara att vårdcentralens gym inte återöppnades.

Vi kände att vi saknade gemenskapen och det ledde så småningom till att vi fortsatte att träffas.

Sen ungefär ett år tillbaka träffas vi och på Borgmästarinnans kafé varje fredag klockan elva och fredagsfikar. Som mest har vi varit tio personer. Vi pratar om allt som händer i Askersund och i världen.

Men som sagt: Någon gemensam gymträning har det inte blivit. Vi håller oss i form på olika sätt. En del spelar golf, några är jägare och några simmar, promenerar eller tränar på andra gym.

Fredagsfikat missar man inte gärna.

Kan prata om allt som händer.
2022-12-14 14:56
Reine Gustafsson
Men då får ju käkmusklaturen träning i alla fall.
2022-12-14 17:08
Reine Gustafsson
Men då får ju käkmusklaturen träning i alla fall.
2022-12-14 17:08
Kommentera
Alf Anneborgs blogg

Alf Anneborg

Alf Anneborg i Askersund är f d högstadie- och Komvuxlärare. Aktiv i Norra Vättersbygdens hembygdsförening och lite av en cykelnörd. Skriver om sånt som intresserar mig, mest om Askersund och Sydnärke.

Inlägg

Natt i Sahara En skärgårdsvecka Fredagsfikat Min skolgång Tankar om rasism Bonden Paavo och jag Glöm inte våra vänorter Utsikt som Hjalmar Att bo i missionshus Min bästa bilaffär Om barnförlamning Min rullator och jag Vår föreläsningsförening Sjöängen livaktigt Min mormor Inrikes gubbsemester Värd i Landskyrkan Den första kärleken Askersund och framtiden Tusen mil från Vietnam Så gick det för Per Brahe Förargligt misstag På långfärdsskridskor Min första lägenhet Utklädd till båt Så slutar “Yxan” Högläsning Askersunds miljonprogram Jag minns kaptenen Resan till Paris När Rut kom på fika Sommarläsning Gör varmbadhuset till hamnmuseum Kalla kriget Teaterminnen Alla våra körer Bron till Borgmästarholmen De första sydnärkingarna Tankar vid årsskiftet När jag nästan dog Åter en återträff Graven blev viktig Livat i Askersund Serieberoende Gubbar på ny historieresa Elektrisk cykling Resan till Georgien Handla hemma Inte bra för sommarturism Tankar efter valet Träna och trivs Historien om Anna Historien rullades ut Ingen kommer undan politiken En återkommande dröm Katten som vantrivdes Fyra dagar i Riga Sista sommarjobbet Vad är du för ortsbo? Jag ledde stadsvandring Bilder från Tjälvesta Hundlekplats behövs Varför ringde jag? Assistans en valfråga Gubbar som träffas Djupdykning i gamla Askersund För hundra år sedan Askersundstavlor Att sjunga i kör Mina drömmars stad En lärares lärdomar Tillbaka i Berlin Om att åldras Asfaltera Sundsgatan! Jag tänker på Krokholmen Värnplikt eller inte Människans bäste vän Cyklat runt på Kuba Min by heter Dassa-Zoumé Den hemliga skärgården Bevara LSS-lagen! Var slutar Vättern? Berlin en vändpunkt Till minne av Joel Haugard Alf, en renässansmänniska På besök i Vilnius Dags för gubbsemester På cykel i Flandern Är nollvisionen möjlig? Här finns plats för museum! Försäkringskassan har hjälpt oss Minns Tisdagsgänget Nyheter från Askersund Vad händer med EU? Julen med James Dean Om frikyrkornas syndakatalog På cykel i Italien Belgiska fröken del 2 En belgisk fröken Oskar, en Ironman
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla