Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nu har jag gjort
min uppbakning!

Nu har det bullats upp av de blivande bagarna och konditorerna.

Mina tre år på gymnasiet börjar närma sig sitt slut, lite ångest har man allt. Men ska samtidigt bli så otroligt roligt att få arbeta och bara lära mig mer genom att jobba med mitt så starka intresse.

Det absolut sista vi gör på min utbildning är en så kallad uppbakningsvecka. Vi har då uppgiften att baka ett litet sortiment under denna vecka som sedan presenteras och bedöms på fredagen.  Våra nära och kära har också möjligheten att komma på besök och se vad det är vi lärt oss på våra tre år.

De som bedömer - utöver våra lärare - är lite blandat folk. Människor i branschen, folk från andra delar av skolan och från företaget Siluette som sponsrar våran uppbakning med formar. De har även ett stipendium som vi på studentdagen kommer få reda på vem det är som får. Spännande!

Min vecka gick bra och jag är nöjd med mitt resultat.

Alla skulle baka samma saker men vi fick bestämma själva vilken sort.

Jag bakade knutar och flätor som bröd, tre olika bullar och två längder. Vi skulle även baka två kakor och en bakelse.  Eftersom vi blev sponsrade  skulle vi även använda företagets formar och göra muffins eller cupcakes.

Det sista vi gjorde var en studentmössetårta där det skulle stå ”Grattis till studenten”. Den tar jag gärna en smakbit av!

2017-05-13 14:55
Kommentera
Agnes Åströms blogg

Agnes Åström

Agnes Åström från Östansjö gillar att spela teater - och är snart utbildad konditor. Hon ser sitt yrke som ett konsthantverk där tårtorna ska vara lika vackra som de är goda.

ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.