Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Jag har aldrig tvekat
om mitt yrkesval

Vad vill du bli när du blir stor? Vad ska du välja för linje? Vilken skola ska du gå?

Det här valet man gör i nian som får alla elever att bita sina naglar, tänka så pannan blir svettig. Det var det enklaste valet i mitt liv.

Jag har alltid kunnat svara på frågan: ”Vad vill du jobba med när du blir vuxen?” och jag har alltid svarat samma: "Jag ska bli konditor."

Målet var spikat och inget skulle någonsin få mig att ångra mig. För det är just det här jag brinner för.

Jag valde Virginska skolan i Örebro. En vanlig 3-årig gymnasieutbildning med linjen restaurang och livsmedel. Första året fick man prova på kök, servering, färskvaror och konditori/bageri.

Det var kul att få prova på att filéa fisk, göra smörgåstårtor och prova att blanda drinkar. Men när våren kom och det var dags för mig att ha bageri och konditori då njöt jag. Få stå där bland mjöl, choklad och degblandare. Där var jag hemma!

Under mina snart tre år har jag lärt mig så mycket om yrket. Jag har haft turen att få praktisera två gånger på olika ställen i Stockholm. Och även på lite ställen i Närke.  

Nu är det dags för årets nior att välja gymnasium. Något man förhoppningsvis ska ha nytta av resten av sitt liv.

Alla kanske inte har turen att veta exakt vad de vill ägna sitt arbetsliv åt som jag hade, men det absolut viktigaste är att man har kul och det har jag haft!

2017-02-17 15:02
Kommentera
Agnes Åströms blogg

Agnes Åström

Agnes Åström från Östansjö gillar att spela teater - och är snart utbildad konditor. Hon ser sitt yrke som ett konsthantverk där tårtorna ska vara lika vackra som de är goda.

ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.