Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Viktigt med paus från måsten

Om det är något lärarna är bra på här i USA så är det att ge oss alla test, prov och uppsatser på en och samma gång. Det, inklusive ett tight schema med fotbollen nu när våra Conference-matcher dessutom har börjat, har gjort att den senaste veckan har krävt mycket studietid. Ingen rast och ingen ro med andra ord.

Veckorna numera inkluderar två matcher samt fyra träningar fotbollsmässigt och cirka två test och mindre läxor på det i skolan. Det blir inte mycket extratid till det man egentligen vill göra och många gånger blir det att kriga sig igenom studietimmarna efter att man i princip somnat med näsan i boken. Igår, lördag, unnade jag mig i alla fall att gå ut och festa med grabbarna efter vår vinst över NJIT med 6-1.

Såhär laddar vi upp inför match. Vi har förutom egen sjukvårdare nästan alltid en kiropraktor på plats innan match för att ge oss behandlingar.

Jag har haft det rätt kämpigt med fotbollen under den senaste tiden då all stress över skolan har lett till att jag har haft svårt att ha energi under fotbollsträningarna och har därmed inte kommit upp i nivån där jag borde prestera för att ta en plats i startelvan. Igår fick jag i alla fall speltid igen och det kändes otroligt bra, men framförallt roligt att återigen få känna på matchspel.

Mitt i all stress tror jag på något vis att det är väldigt viktigt att ta en ”paus” och göra saker man vill göra. Att ta ett break från skolarbetet med ett avsnitt Paradise Hotel, en power-nap eller ett telefonsamtal hem ger mig ofta gott och mer energi. Man mår inte bra av att ha för mycket ”måsten” i sin vardag och under denna resa har jag verkligen fått uppleva både känslan av att vara stressad, men även en bättre känsla efter att man valt att göra något som man verkligen ville göra.

Man har fått många kloka ord från familj över telefonen som jag är oerhört tacksam över att ha under dessa tuffa tider. Apropå nära och kära så har min flickvän äntligen fått tag i en biljett för att hälsa på mig på andra sidan Atlanten. Hon kommer vara här under vårt veckolånga Springbreak nästa mars då vi har ledigt från både skola och fotboll. Ser fram emot att visa henne gatorna och livet här i Atlanta väldigt mycket!

Volleybollarenan under match mellan Georgia State och en konkurrerande skola.

Innan dess har vi dock ytterligare ett lov, Thanksgiving break, i slutet av november. Hannes, min tyske rumskamrat, och jag har bokat flygbiljetter ner till Miami Beach där vi ska njuta av varmare väder tillsammans med hans kompis från Tyskland som bor där. Kommer bli sjukt bra!

Att ha ledigt från skolan i kombination med sol och värme går alltid hem i mina ögon.Idag har jag hunnit med en stretch-session med laget och efter det var jag och Hannes kvar i arenan för att heja på skolans volleybollag. Resten av dygnets återstående timmar kommer bjuda på uppsatsskrivande och plugg inför veckans prov.

Marcus Holm

2015-10-12 11:06
Inga-Britt Ljungkvist, Gunnar o Åskar
Alltid lika intressant att få läsa om hur du har det! Här börjar vi ana att vintern närmar sig. Temperaturen ligger just över nollan men än så länge kan vi njuta av de vackra höstfärgerna. Ha det fortsatt bra!
2015-10-13 10:10
Inga-Britt Ljungkvist, Gunnar o Åskar
Alltid lika intressant att få läsa om hur du har det! Här börjar vi ana att vintern närmar sig. Temperaturen ligger just över nollan men än så länge kan vi njuta av de vackra höstfärgerna. Ha det fortsatt bra!
2015-10-13 10:10
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.