Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Var ödmjuk men ändå självisk

Efter drygt 4 månader kan jag äntligen säga att jag är hemma bland mina nära och kära! Med detta inlägg så tänkte jag sammanfatta terminen och även ge tips till folk som har funderingar att studera i USA. En kort sammanfattning är att jag är nöjd, både fotbollsmässigt och akademiskt!

Slutade med ett GPA på 3.625 vilket innebär att jag fick A i 5 kurser och tyvärr ett C- i en kurs. Skolgången har varit väldigt upp och ner, ibland har det varit grymt enkelt med skolan då vi har haft enkla uppgifter, men nu i slutet har det varit rätt tungt med alla slutprov.

Lite tips för er som vill studera här i USA är att verkligen se till att klara proven, SAT och TOEFL-testen. Det kvittar om ni klarar det genom att ni har en bra engelska eller ren tur. När man väl är här så blir allting så grymt mycket enklare.

 Amerikanerna är grymt duktiga på att välkomna utlandsstudenter och man känner sig verkligen välkommen. Resultaten av testen kommer vara som bortglömda och ligger du i med skolan och ber om hjälp av dina vänner och lärare, så kommer du att klara dig utan problem!

För er som har klarat testen och undrar hur det är här fotbollsmässigt så kan jag garantera dig att det inte är som man har förväntat sig. "Äsch, fotbollen är inte så bra därnere så jag åker ner och gör kaos där nere, sen är jag lagets stjärna."

Den inställningen hade i allafall jag innan jag åkte, men jag hade verkligen fel, fotbollen är helt annorlunda, och kvaliteten är bra här. Det gäller att anpassa sig till allt, inte bara på planen, utan attitydsmässigt, klimatet, språket och att hitta sina vänner.

Ett tips till alla fotbollsspelare som vill över och spela fotboll, ha en ödmjuk attityd men var ändå själviska. För de flesta lagen består av internationella spelare som gör allt för att spela, och de kommer inte att tänka på dig.

Lite tips skolmässigt är att försöka ha bra kontakt med alla lärare, de blir mer än glada att hjälpa dig som student om ni har en bra relation. Utöver det så måste man lägga ner lite tid varje dag på studierna för att lyckas.

Detta var mitt sista inlägg för året. Det ska bli grymt skönt att få spendera tid med ens familj och bästa vänner över jul/nyår. Så jag önskar alla god jul och ett gott nytt år!

2015-12-15 11:09
Pontus Rosén
Ja, vi har haft ständig kontakt under årets gång men jag vill ändå kommentera detta inlägg. Jag anser att du vuxit som människa Aladdin. Din inställning är mycket ödmjuk, ödmjukare än vad den var. Jag är stolt över dig med dina betyg och ditt sätt att agera. Fortsätt träna hårt och lär dig av din tränare så tror jag även på dig på fotbollsplanen..
2015-12-16 6:54
Pontus Rosén
Ja, vi har haft ständig kontakt under årets gång men jag vill ändå kommentera detta inlägg. Jag anser att du vuxit som människa Aladdin. Din inställning är mycket ödmjuk, ödmjukare än vad den var. Jag är stolt över dig med dina betyg och ditt sätt att agera. Fortsätt träna hårt och lär dig av din tränare så tror jag även på dig på fotbollsplanen..
2015-12-16 6:54
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.