Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Klarade av spel i tuff liga

 Detta inlägg kommer att handla om hur min säsong var här i Louisville och Derby City Rovers. Jag kan börja med att säga att denna sommar har varit mitt livs mest spännande sommar och har utvecklat mig både som person och som fotbollspelare.

När jag kom till Louisville hade de fixat lägenheter till oss där vi skulle bo hela sommaren, och måste verkligen säga att lägenheterna var riktigt fina med tillgång till gym och en pool. Vi hade även bilar för att ta oss till och från träningarna och så vidare.

Vi bodde ungefär 20 minuter ifrån allting, så vi bodde rätt centralt, vilket gjorde det enkelt att åka in till Downtown Louisville (stan) och till träningarna. Innan jag kom hit så var jag nervös om jag skulle klara av att spela i den här ligan då det är bara de bästa Collegespelarna som får chansen att spela här.

Och efter en vecka med träningar och träningsmatcher så insåg jag att fotbollen här var alldeles för hög nivå mot vad jag var van vid, så då fick jag tankar att åka hem och spendera sommaren i Sverige. Men efter den första veckan så tog jag ett snack med den assisterande tränaren och han sa till mig, "hade vi inte trott på dig hade du inte varit här".

Så jag fortsatte att kämpa till det var dags för seriepremiär. Jag fick spela sista 20 minuterna där, det gick riktigt bra och jag spelade fram till ett mål. Efter denna match vände allting för mig, jag började få upp självförtroendet och började prestera på träningarna också.

Sedan var det dags att resa till Kanada för tre matcher på fem dagar. Första matchen var mot MLS lagets andralag, Toronto FC. Jag startade och spelade ännu en gång fram till ett mål. Matchen efter det så fick jag chansen från start igen, jag hann bara spela 14 minuter innan jag vart skadad, fick en hård tackling och stukade foten rejält.

Jag missade tre veckor och sex matcher. När jag var tillbaka i spel igen så vart jag bänkad första matchen, fick inte spela en enda minut. Matchen efter det, helt från ingenstans så skulle jag starta igen, och då gjorde jag min bästa insats för iår, vi vann med 4-1 och jag gjorde mål!

Med andra ord så har det än så länge varit en lyckad sommar, förutom min skada som sabbade lite av den, men mitt mål när jag kom hit var att se hur högt upp jag kan spela och vad jag behöver träna på för att bli en bättre fotbollspelare. Jag slutade säsongen med 3 mål och 3 assist, och det gick bra för laget som var rankade 4 i landet under en vecka.

Nog sagt om fotbollen, livet utanför fotbollen var också en upplevelse för sig själv, för nu hade man "fans" som ville ha autografer oså efter matcherna och ibland på stan när man gick runt och shoppade. Så det var riktigt kul då man inte alls är van med detta i college.

Annars så fick man ett smakprov på hur de känns att flytta ut och klara sig helt ensam, för nu fick man köpa och laga mat, diska, tvätta och annat och det gjorde man inte på college, där så var det bara plugg och fotboll. Här var det mer ett vardagligt vuxenliv utan att behöva jobba.

Nu är jag på väg hem till Sverige och tanken är att stanna där till den 10 augusti då säsongen drar igång med Coker igen, ser fram emot den då de känns som vi kommer ha en bra säsong!

2016-07-11 21:50
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.