Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Mitt första proffskontrakt

Ett tag sedan jag skrev mitt senaste inlägg, så det har hunnit blivit mycket sedan dess, träningsmatcherna har börjat, vi har fått våra midterm-betyg. Jag tänker börja med att berätta att jag förra veckan skrev på mitt första professionella kontrakt, vilket betyder att med största sannolikhet så kommer jag spela för Derby City Rovers i ligan Professional Development League (PDL) över sommaren.

Det har varit mycket funderingar om jag verkligen skulle spela där över sommaren eller åka hem och träffa alla vänner och familj. Efter en massa funderingar så tog jag beslutet att ”gå all in” och ser hur det går. Det är ett steg närmare min dröm och det är inte alla som får chansen att spela i en sådan bra lag och liga.

De flesta som spelar PDL är oftast ”Juniors eller Seniors”, de spelar där för att ha chansen att få ögon på sig utifrån innan de tar studenten. Så som ”Freshman” är det coolt att va med och se hur det är, jag kommer vara den yngsta i laget och förmodligen bland de yngsta i hela vår liga. Jag är medveten om att nivån där är hög och att jag inte har spelat på en sån hög nivå förrut.

 Men med hård träning och rätt inställning så är allt upp till mig själv om hur det kommer gå. Om jag ska berätta lite om hur skolan går så är jag i en period just nu då jag redan haft massa prov så har väl inte så mycket att göra för tillfället. Det är sex veckor kvar till sommarlov så jag är övertygad om att vi kommer få massa med prov och uppsatser nu innan.

Veckan efter Springbreak så fick vi våra midterm-grades, vilket menas att vad lärarna tror man kommer få för betyg i deras kurser. Mina betyg var verkligen bättre än vad jag har förväntat mig då jag fick 5 A och 1 B. Så mitt mål denna termin är väl att försöka hålla dessa betyg terminen ut och inte dippa ner nu på slutet.

Efter en lång försäsong med massa gym och löpning så började äntligen träningsmatcherna förra helgen. Första motståndet var mot Barton, en divison 2 skola, vi slog dem med 2-0 och jag gjorde mål, så det var grymt skönt att vara med på målprotokollet igen. Andra matchen stod Campbell för motståndet, en bra division 1 skola.

Tyvärr så förlorade vi denna match med 1-3, vi ledde i halvlek med 1-0 efter att jag skapade en straff som en lagkamrat förvaltade på ett bra sätt. Denna match var en tuff match då de var fysiskt starkare än oss vilket ledde till att de vann majoriteten av närkontakterna då vi är ett mindre byggt lag.

Elfares Aladdin

2016-03-26 12:09
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.