Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Hösten kommit till USA med

En ny vecka i Paradiset har gått. Även fast den föregående veckan varit väldigt tuff med mycket skoluppgifter vill jag ändå kalla det paradiset men tanken på alla dörrar som öppnats för mig själv i och med denna resa.

Tankarna snurrar mycket kring detta äventyr och tanken på att vara en av de få atleterna som faktiskt fått möjligheten att spela för den här skolan är otroligt peppande. Mungiporna är även högre med känslan av att alla Midterms är klara och att man i stort sett endast har fotbollen att koncentrera sig på.

Just nu, tisdag, befinner vi oss i Wisconsin-Salem, North Carolina och match ikväll väntar mot ett topp-tre lag i vår division. Laget vi möter, Water Forest, är alltså bland de tre bästa lagen i landet just nu. Även fast jag tyvärr inte har lyckats ta tillbaka min startplats så ska det bli otroligt spännande hur laget står emot ett sådant motstånd.

Precis som i Sverige så har hösten börjat närma sig. De svettiga promenaderna till lektionerna klockan åtta på morgonen är nu ett minne blott och numera huttrar man sig fram med jacka. De senaste morgnarna har det endast varit 6°C och den snabba väderomställningen har varit väldigt besvärlig, speciellt för amerikanarna.

Helgen som var åkte därför jag och Hannes till Lenox Mall för att inhandla lite nya höstkläder. Vi tog tunnelbana dit vilket tog ungefär 15 minuter och köpcentrat i sig är förmodligen det största jag någonsin skådat. Hannes och jag var där i ungefär fyra timmar och hann nog knappt kolla hälften av alla butiker även fast vi mest strosade runt.

Ingången till Lennox Mall. 

Jag hittade i alla fall ett par byxor och en t-shirt. Då resväskan hit i augusti mest fylldes med sommarkläder kände jag att det var välbehövligt, i alla fall byxorna. I slutet av denna vecka väntar nya fotbollsäventyr. Vi har bortamatch i Oneonta, New York, mot Hartwick University.

Vår coach tar endast ut 18 spelare till den matchen då vi behöver flyga dit. Jag hoppas verkligen jag får följa med då det skulle innebära nya äventyr här i USA, men även en boost i rätt riktning för självförtroendet.

Marcus Holm

2015-10-20 23:09
Susanna
Kul att allt verkar gå bra! 😊 jag träffade min kusin / din flickvän idag på stan och hon berättade att hon kommer åka till dig i mars! Härligt!!! Gud så kul för er båda! Jag fick även tips om att du bloggar här, spännande att få följa er resa!
2015-10-21 17:03
Susanna
Kul att allt verkar gå bra! 😊 jag träffade min kusin / din flickvän idag på stan och hon berättade att hon kommer åka till dig i mars! Härligt!!! Gud så kul för er båda! Jag fick även tips om att du bloggar här, spännande att få följa er resa!
2015-10-21 17:03
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.