Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Längtar efter att komma hem

Långa bortamatcher, tidiga träningar och fotboll i allmänhet har för denna säsong nått sitt slut. Efter en säsong med tio vinster, sju förluster och en oavgjord match är det dags att bara fokusera på skolan här i Atlanta innan jag kommer hem till Sverige för jullov.

Från och med onsdag har jag och resten av laget varit i Boone, North Carolina, och spelat Sunbelt Conference Tournament, vilket är en turnering där man utser vinnaren av sitt eget distrikt. Sunbelt är namnet på vårt distrikt, därav namnet.

I onsdags när vi anlände hade vi middag och en typ av bankett där priser delades ut från förra årets prestationer, både betygsmässigt och fotbollsmässigt. Förutom det utdelades även priser för säsongens prestationer där bland annat min rumskamrat Hannes fick en plats i Sunbelts förstalag.

Efter middagen och en dag med skolarbete och bio var det äntligen fredag och game day. Motståndet stod Georgia Southern för, vilket är en stor rival för oss. Vi lyckades vinna matchen på straffar efter en vändning från 3-0-underläge.

Jublande lagkamrater efter att laget vänt 3-0 underläge mot rivalen Georgia Southern till seger. 

Idag, söndag, spelade vi final mot Hartwick Hawks, men förlorade dessvärre med 3-0. Sorglig stund för alla spelare och tränare då detta var sista matchen för alla seniors (studenter som går ut college i vår), samt att alla var besvikna över förlusten.

Kommande vecka, och tiden tills jag åker hem till Sverige har jag alltså inga träningar eller matcher vilket lämnar väldigt mycket tid kvar till skolarbete. Innan jullovet har jag ju som tidigare nämnt en veckas semester i Miami inplanerat då jag, Hannes och eventuellt en till kille i laget ska passa på att njuta av ledighet och sol.

När jag kommer hem igen har jag i stort sett bara mina slutprov kvar innan det nalkas julfirande hemma i Sverige. Jag börjar verkligen se ljuset i tunneln och jag har förmodligen aldrig längtat så mycket efter familj, vänner och svensk jultradition som jag gör just nu.

Marcus Holm

2015-11-16 9:54
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.