Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Det här är det största
jag utsatt mig för

Eftersom att detta är mitt första inlägg tänkte jag först och främst presentera mig själv lite grann.

Jag heter Marcus Holm, är 19 år, och är vanligtvis bosatt i Kumla. I mitten av juni denna sommar var jag i Florida på en av Professional Sports Pathways fotbollsläger. Mitt dåvarande syfte med lägret vad främst att åka iväg och spela fotboll i ett varmt klimat och för att visa upp mig för scouterna som skulle vara där. Att det skulle gå så bra som det verkligen gjorde var jag verkligen inte beredd på.

Under tiden jag och grabbarna spelade våra träningar och matcher gjorde Pontus och Robin på 692SSA, vilket är ett företag som hjälper killar som mig att leva sin collegedröm i USA, en sjuk insats med att tala med det 30-tal scouter som var där och lägga in ett gott ord för varje spelare. Utan dom hade jag inte suttit här i Atlanta, Georgia som jag gör just nu i skrivandets stund.

För det var exakt här jag hamnade, i Atlanta.  Klimatet här är ungefär tio grader varmare än en bra sommardag i Sverige och luftfuktigheten får det att kännas som om man andas under vatten vissa gånger.

De första träningarna har varit väldigt tuffa och väldigt ofta har jag tänkt tankarna: ”Är detta verkligen någonting för mig?” och ”Är saknaden efter nära och kära värt detta?”. Det mesta, då jag inte har spelat fotboll eller varit tillsammans med laget, har varit en mental kamp mellan mig och mitt huvud och tack vare stöd och pepp från kompisar och familj hemma i Sverige samt lagkamrater har jag alltid somnat med ett leende på läpparna iallafall.

Anledningen till detta är trots allt att detta är det största och häftigaste som jag någonsin utsatt mig själv för. Georgia State University (GSU), där det är tänkt att jag ska studera i fyra år, är en division 1-skola, vilket betyder att den klassas som bland de allra största och rikaste collegeskolorna i hela USA. Det pluggar cirka 30 000 studenter från hela världen här på GSU, men tanken på att jag får vara den enda svensken här just nu har jag fortfarande väldigt svårt att förstå.

Som jag tidigare nämnt har det mesta varit en mental kamp där jag även fått försöka inse vad det äventyret jag är huvudrollen i verkligen handlar om. Sammanfattningsvis under dessa fyra dagar har jag hunnit träna sju träningspass, badat isbad tre gånger, träffat massor med nya kompisar, sett delar av Atlanta, skrattat, svettats och blödigt.

Det som saknas är i såfall tårarna - men det sparar jag förhoppningsvis för en lång tid framöver. Jag hoppas att ni läsare vill fortsätta följa äventyret här i Atlanta och läsa om vad min vardag för nuvarande har att erbjuda. Ha det bra!

2015-09-25 23:14
Erika Söderek
Ta vara på din chans, du förtjänar det verkligen. Alla i familjen stöttar dig till hundra procent. Kommer följa din blogg
2015-09-27 10:29
Johanna Thomas
Det värmer mitt hjärta att du fått den här chansen Marcus. Dina lagkamrater, studievänner och lärare får nu njuta av din underbara person, dom är lyckligt lottade. Lycka till
2015-09-30 6:38
Jörgen Gustafsson
Skoj att läsa om din och Alladins äventyr... Ni gjorde helt rätt och gav detta chansen. Lycka till, men glöm inte oss som kämpar och sliter på hemmaplan! 😊
2015-10-01 15:17
Inga-Britt Ljungkvist, Gunnar o Åskar
Vi förstår att du har fullt upp med både studier och fotboll, men tror att om det är nån som klarar allt detta så är det du! Du verkar veta vad du vill !!! Hoppas du trivs med boendet också. När vi bodde på ett college i Minnesota låg det en mumifierad mus under en säng. Vi tänker ofta på dig och önskar dig en riktigt ljus framtid!
2015-10-01 16:40
Erika Söderek
Ta vara på din chans, du förtjänar det verkligen. Alla i familjen stöttar dig till hundra procent. Kommer följa din blogg
2015-09-27 10:29
Johanna Thomas
Det värmer mitt hjärta att du fått den här chansen Marcus. Dina lagkamrater, studievänner och lärare får nu njuta av din underbara person, dom är lyckligt lottade. Lycka till
2015-09-30 6:38
Jörgen Gustafsson
Skoj att läsa om din och Alladins äventyr... Ni gjorde helt rätt och gav detta chansen. Lycka till, men glöm inte oss som kämpar och sliter på hemmaplan! 😊
2015-10-01 15:17
Inga-Britt Ljungkvist, Gunnar o Åskar
Vi förstår att du har fullt upp med både studier och fotboll, men tror att om det är nån som klarar allt detta så är det du! Du verkar veta vad du vill !!! Hoppas du trivs med boendet också. När vi bodde på ett college i Minnesota låg det en mumifierad mus under en säng. Vi tänker ofta på dig och önskar dig en riktigt ljus framtid!
2015-10-01 16:40
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.