Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Elden brinner för Sverige"

Nu är det ett tag sedan jag skrev. En period som vanligt varit fylld med mycket fotboll och skoluppgifter, men även turistande och framförallt tankar. Det enda jag har pratat om i denna blogg hittills är fotboll och hur skolan fungerar, men med detta inlägg tänkte jag bjuda på något mer intressant att läsa om. Jag har dessutom både goda och dåliga nyheter att berätta för er.

Som jag nämnde i förra inlägget har jag haft besök över Springbreak av min flickvän Ebba. Jag mötte upp henne på flygplatsen på fredagskvällen veckan vi slutade skolan. Hennes plan var ganska försenat, så vi var inte tillbaka på campus förrän sent på kvällen. Oerhört kul att se henne igen efter tiden vi varit ifrån varandra sedan jul och fredagskvällen bjöd därför på mycket prat och skratt under middagen.

Innan hon kom hit hade vi redan bokat hotell och flyg till New York från söndag till och med torsdag den nästkommande veckan. Innan det spenderade vi alltså två nätter i mitt rum i Atlanta. På lördagskvällen gick vi på NBA-basket och såg Atlanta Hawks vinna över Memphis Grizzlies, men förutom detta hann vi även med en lång promenad för att bland annat visa henne campusområdet bron där The Walking Dead är inspelat, Jackson Street Bridge.

På söndagsmorgonen lyfte vi tidigt och landade i New York redan innan lunch.  De fyra nätterna vi spenderade i New York gick väldigt fort. Det är en sjukt stor stad och det var mycket vi ville se. Vi hann i alla fall med en hel del shopping och turistande på ställen såsom Frihetsgudinnan, 9/11 Memorial Place, Rockefeller Observation Deck, Central Park och Brooklyn Bridge. Kort och gott, ett bra lov från start till mål!

Ebba och jag vid Frihetsgudinnan i New York.

Efter den veckan var det väldigt trögt att komma igång igen med både skolan, men framförallt fotbollen. Under veckan hade jag inte alls haft något sug efter något av det vilket nu har svarat på många frågor jag ställt mig själv under en väldigt lång tid. Tankar som kommer upp är bland annat om hur gärna jag vill vara här, om jag vill lägga ned så mycket på fotboll som jag gör just nu, och om mödan att vara här är värt allt jag går miste om hemma i Sverige.

Efter många och långa konversationer med nära och kära, både familjemedlemmar och vänner, samt mina kloka tränare här i Atlanta har jag till slut bestämt mig för att flytta hem till hösten. Anledningarna har jag redan varit inne på litegrann, men det handlar framförallt om att det är andra saker i livet jag hellre vill göra än att spela fotboll. Just nu brinner elden starkare för att fortsätta utbildningen hemma i Sverige.

Beslutet har absolut inte varit enkelt, men är heller inte något jag är ledsen över just nu. Det känns som om en enorm tyngd har släppt från mina axlar och att äntligen veta vad man vill göra och ha bestämt sig för det känns otroligt kul och motiverande. Sammanfattningsvis kommer jag kunna ta med mig oerhört mycket från detta år i ett helt nytt land.

Jag hoppas att allt lärdomar jag fått under året gällande det nya språket, den annorlunda kulturen och inom fotbollen ska kunna spegla min personlighet resten av mitt liv och jag är säker på att det är ett äventyr jag kommer att minnas för evigt. Nu satsar jag på att göra resten av terminen så bra som möjligt och sedan väntar nya utmaningar i underbara Sverige. 

Marcus Holm

2016-03-31 10:32
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.