Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ser fram emot ny utmaning

Efter en lång resa så sitter jag här i Louisville där jag kommer att spendera sommaren. I detta inlägg så tänker jag sammanfatta hela college-året som varit, och även berätta lite om första dagarna här i Louisville. Jag tänker börja med att hylla den professionalismen som man har här i college.

Min skola är inte den rikaste i landet, men alla skolor, inklusive min skola, har generellt bra faciliteter. På Campus har vi en träningsplan och en matchplan. Så på ena tränar vi och på den andra spelar vi. Vi har alltid en sjukgymnast tillgänglig på varje träning. Med den tillgången så kan vi alltså få vilken behandling vi vill, och när vi vill, precis som ett proffs.

Vill jag ha massage eller strålbehandling så ber jag vår huvudsjukgymnast och då får man det. Och denna tillgång har man alltid, med alltid menar jag när som helst under dagen. Så det är sjukt proffsigt, I en svensk division 1-, 2- eller 3-klubb kommer man inte i närheten av det här.

Även fast man inte tänker på det och tar allt för givet, så är man lyckligt lottad med det man har här. Något som verkligen har varit en utmaning för mig under mitt första år, var att anpassa sig till den amerikanska college-spelstilen. Det är inte som seniorfotboll, men inte som juniorfotboll heller. Allt handlar om att ta poäng för att nå slutspelen.

Det är väldigt fysiskt och högt tempo, men ändå är det mycket taktik, innan varje match analyserar man våra motståndares matcher, så vi anpassar vår taktik och spelstil efter dem oftast. För fotbollsspelare som har funderat om det är värt med college? Med handen på hjärtat kan jag säga att jag aldrig ångrar att jag åkte.

Jag har besökt platser jag aldrig funderat på, jag har lärt känna vänner som jag förmodligen kommer minnas livet ut. Det är sjukt värt att spela fotboll på en bra nivå, men samtidigt få en utbildning för en mindre summa. Och med bra nivå menar jag att det verkligen finns bra spelare här.

Till exempel en spelare i vårt lag har representerat Costa Ricas U21 landslag, och en annan från Frankrike hade ett kontrakt med turkiska klubben Genclerbirligi, så det finns kvalitet rakt av. Nu kan jag tacka och bocka för min första collegesäsong och blickar fram emot min första PDL säsong med Derby City Rovers.

Våra träningar börjar den 15 maj och våran första seriematch är den 27 maj, så de är ett tätt schema. Nu när jag har varit här i Louisville i en dag så kan jag bara säga att det är en sjukt cool och stor stad på alla sätt, och jag ser verkligen fram emot att spendera sommaren med Derby City Rovers.

Mitt första intryck av klubben är att den är väldigt professionell med allt de gör, här ovan kan ni se lite bilder på lägenheten och området runt om kring, som klubben står för så vi ska trivas så bra som möjligt, förutom lägenheten så har jag tillgång till gym 24/7, pool, naprapat, transport, isbad och jacuzzi.

Jag kommer att dela lägenhet med en spelare från England och två andra spelare från Trinidad&Tobago, så det ska bli kul att se hur vi klickar. Annars så avrundar jag detta inlägg med att önska alla en underbar sommar!

2016-05-16 10:48
Pontus Rosén
Sjukt coolt gubben! Kör hårt. Vi tror stenhårt på dig. Kommer såklart följa dig hela sommaren. Jag önskade jag kunde åka och komma och kolla. Kör hårt!!
2016-05-16 21:27
Pontus Rosén
Sjukt coolt gubben! Kör hårt. Vi tror stenhårt på dig. Kommer såklart följa dig hela sommaren. Jag önskade jag kunde åka och komma och kolla. Kör hårt!!
2016-05-16 21:27
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.