Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Skolan enklare än van vid

Hello everyone! 

Nog för att ni i Sverige är sex timmar före mig och att vi inte befinner oss i samma tidszon känns det på något sätt som om tiden här går dubbelt så fort och timmarna per dygn är tolv istället för 24. Vissa dagar är det bra och andra inte alls är så bra. 

Nu när skolan har börjat och man spenderar väldigt mycket tid i böcker och Word-dokument vill man helst ha så många timmar på sig som möjligt att slutföra alla uppgifter på.Och andra sidan så närmar sig jul och familjen snabbare i denna takt. Känslan att vara hemifrån är dock inte något annat än overklig just nu.

Det känns som jag fortfarande är på något slags semester och att jag faktiskt har flyttat hit klickar inte riktigt än. Skolan än så länge går väldigt bra. Efter mina år i grundskola, högstadium och gymnasium samt ett halvår på universitet hemma i Sverige så känner jag att uppgifterna här är snäppet enklare än vad man som svensk är van vid.

Några ur sällskapet på vår fest. Lydia, Jordan, Erica och Ab passade på att ta en härlig groupie med min telefon under tiden jag var på toaletten.

Det som skiljer är ju självklart att allt är på engelska, vilket gör att det tar längre tid att läsa och skriva än vanligt, men även mängden av hemläxor. Har alltid någonting att plugga till och känner alltid med min medfödda prestationsångest att man har en liten oro i magen.

Det är i dessa tider man är glad att man har fotbollen så att man för några timmar per dygn kan koppla bort skolarbetet och tänka på något annat mycket roligare.Helgerna försöker jag även ta det väldigt lugnt på och inte dränka mig själv i böckerna.

I helgen var jag nämligen på min första ”college-fest”. Eftersom det är 21-årsgräns på klubbarna här i USA får jag nöja mig med hemmafester än så länge. Jag, mina lagkompisar och kompisar från USA var bjudna till en födelsedagsfest. Kvällen blev riktigt lyckad och jag hade riktigt roligt!

Jag och Lydia efter en vinst i Beer-pong.

Trots att jag är här för skolan och fotbollens skull får man på något vis inte glömma bort hur viktigt det är med en bra kompiskrets för att klara av vardagen här mycket enklare. Kvällar som dessa funkar enligt mig som ”team-bonding”, vilket gör att man lär känna varandra bättre och på det viset får en bättre kontakt. Denna kontakt med kompisarna är extra viktigt dagarna man saknar Sverige allra mest.

2015-10-01 11:03
Peter
Vad roligt att läsa om dig (Marcus) och Elfares. NI verkar leva en dröm. Vi får hoppas att fler tar chansen! Lycka till
2015-10-02 12:25
Peter
Vad roligt att läsa om dig (Marcus) och Elfares. NI verkar leva en dröm. Vi får hoppas att fler tar chansen! Lycka till
2015-10-02 12:25
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.