Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Blev ingen match i New York

Förra inlägget, då jag nämnde att laget var på gång till New York för bortamatch och att jag verkligen hoppades på att få följa med, blev tyvärr en besvikelse för både mig och laget. Jag fick vara kvar hemma med anledningen av att jag inte presterat tillräckligt för att vara en av de fyra bästa försvararna.

Som grädde på moset blev besvikelsen ännu större när laget fick åka hem med en 1-0-förlust i bagaget. Då jag inte hade möjligheten att följa med passade jag dock på att ha roligt med vänner för att göra det bästa av det hela. Lördagen spenderades först på ett riktigt häftigt ställe för middag och skratt.

Jag fick äran av få följa med Lydia och Jordans, samt hennes familj, till en restaurang med sydlig touch och inspiration. Själva restaurangen var mer som ett ”öl-hak” och hundratals ölsorter var uppstaplade längs väggarna som dekoration. Även fast jag tittade så ögonen blödde hittade jag tyvärr ingen öl från Sverige.

Sällskapet från restaurangen. Efter två månader med kost i största del bestående av ris och kyckling smakade det väldigt gott med en riktigt stor, god, amerikansk burgare.

Vi blev senare tillbakaskjutsade till Piedmont North, där vi tre bor, och redan innan vi kom innanför entrén träffade vi John och Jonathan, två andra killar som jag brukar umgås med, för att smida planer för kvällen. Lördagskvällen slutade på en college-fest med live-DJ och mycket dans. Bra kväll och besvikelsen över att jag inte fick följa med blev som bortblåst.

Denna besvikelse fotbollsmässigt har tyvärr fått spegla större delen av säsongen. Vi har nu cirka fem matcher kvar och jag har ännu inte fått tillbaka min startplats som jag hade i början av säsongen. Självförtroendet som jag tappade i och med den petningen har jag tyvärr inte fått tillbaka och detta har förmodligen varit ett av mina största fall.

Att försöka spela fotboll på en högre nivå än jag någonsin har spelat på utan självförtroende, och dessutom klara av att prestera på toppen av sin kapacitet varje dag, har varit en av mina största utmaningar än så länge i livet. Jag har många gånger under denna säsong varit i kontakt med mina coacher för att få tankarna i andra banor.

Förutom detta har jag fått utvärderingar över hur min individuella utvecklingskurva har sett ut. Detta har jag alltid haft svårt att se själv, men om man ska lita på coacherna som trots allt jobbar med att träna fotbollsspelare att bli bättre, så har det gått bra för mig individuellt och utvecklingskurvan sedan jag kom hit pekar uppåt vilket är väldigt skönt och roligt att höra.

Detta säger dock en del om konkurrensen i laget just nu. Målet med denna säsong var såklart att få visa mera av min fotboll under matcherna, men om man ska gräva ner sig på grund av en enda säsong, som även varit min första, med en college-tid som förväntas vara fyra år, är man nog fel ute. Just nu blickar jag endast framåt, tar nya tag och ger mig sjutton på att kommande fotbollssäsong blir mer lyckad.

2015-10-30 11:05
Johanna Thomas
Trägen vinner! Du har höga ambitioner. Jag är imponerad! Det är så roligt att läsa om din resa.
2015-11-01 6:23
Johanna Thomas
Trägen vinner! Du har höga ambitioner. Jag är imponerad! Det är så roligt att läsa om din resa.
2015-11-01 6:23
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.