Logotyp Sydnärkenytt
27 September 2022
Tipsa: 073-629 83 19

"Har kniven mot strupen"

Min första tid här i USA har varit blandad. De första två veckorna gick det tungt för mig, både fotbollsmässigt och språkmässigt. Fotbollen är helt annorlunda här än vad man är van med. Det är tufft och bra tempo, jag spelar yttermittfältare/anfallare, och håller man i bollen lite för länge så åker man på smäll på smäll.

Om jag ska vara ärlig så vart jag förvånad att de flesta spelarna här är även tekniskt duktiga. Efter första två veckorna så hade jag tankar om jag verkligen skulle klara detta eller inte. Men desto mer tiden gick så gick det bara bättre och bättre och man har anpassat sig nu efter fotbollen här och de senaste tre veckorna har gått bra för mig.

Elfares Aladdin drar iväg ett skott i en match. 

Jag har startat fyra matcher och gjort två mål, även blivit utsedd till "matchens lirare" två gånger. Här i USA spelar det ingen roll hur bra man är, presterar man inte så spelar man inte. Man har kniven mot strupen i varje match känns det som. Efter seriepremiären där jag vart matchens lirare gjorde jag en dålig match därefter, då vart jag bänkad två matcher i rad.

Om jag ska snacka om språket så är jag förvånad hur snälla alla amerikaner är. De är förståeliga och försöker hjälpa en att lära sig språket. Nu en månad senare så har jag verkligen kommit in i det och det känns normalt att snacka. Plugget har inte varit så överdrivet svårt hittills, men man måste ändå lägga ner en till tre timmar varenda dag för att man ska hänga med och få bra betyg.

2015-09-28 12:13
Mona Awdi
Du har alltid varit duktigt Aladdin, det som känner nu och kände första 2 veckor helt normala känslor för en duktig kille som har ansvarskänsla, lycka till hela livet vi stöttar
2015-09-29 16:53
Mona Awdi
Du har alltid varit duktigt Aladdin, det som känner nu och kände första 2 veckor helt normala känslor för en duktig kille som har ansvarskänsla, lycka till hela livet vi stöttar
2015-09-29 16:53
Kommentera
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.