Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Zinkgruvan vill stötta lokal handel

Zinkgruvan Mining gör en rejäl satsning för att stötta den lokala handeln under Corona-pandemin. Varje anställd får ett presentkort på 500 kronor att spendera i Askersunds kommun.

Presentkortet går att lösa in hos alla företag, handlare, som är medlemmar i köpmannaföreningen Askersund i centrum, som organiserar handlare och har som uppgift att värna den lokala handeln och ekonomin. På det sättet vill bolaget se till att pengarna stannar kvar i Askersund kommun och verkligen kommer till nytta.

– Den lokala handeln har det tufft och vi behöver alla vara med och dra vårt strå till stacken. Förhoppningsvis använder våra anställda sina presentkort direkt så att det kommer butikerna till gagn, säger Monika Andersson, kommunikationsansvarig på Zinkgruvan Mining.

Gruvbolaget, som har det Svensk-Kanadensiska gruvbolaget Lundin Mining som ägare, gillar att sponsra lokalsamhället på olika sätt och ta del i samhällsutvecklingen. Nyligen gick bolaget in med 140 000 kronor till Zinkgruvans IF och Åmmebergs IF för att kompensera det bortfall Coronapandemin orsakat föreningarna. Bolaget brukar också stötta en del nöjesarrangemang i kommunen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-22 11:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.