Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Viola Lindell bjuder på KärLEK

Viola Lindell ställer ut i Askersund och bjuder bland annat på ”Konst-godis”. Foto: Weine AhlstrandViola Lindell ställer ut i Askersund och bjuder bland annat på ”Konst-godis”. Foto: Weine Ahlstrand

Under fem dagar ställer konstnären Viola Lindell ut sina alster i Konsthallen i Hamnmagasinet, Askersund. Temat är KärLEK.

– Jag hoppas att många kan komma och se utställningen och få en lycko-boost, säger konstnären själv.

Viola Lindell bjuder på mycket färg, udda former och lekfullhet. Som namnet anger är det med kärlek i fokus. Det är också delvis en udda utställning där även vuxna besökare lockas att ta fram sin nyfikenhet och lekfullhet, att helt enkelt bli lite barnsliga.

”Abstrakt med föreställande inslag”

Hennes stil är svår att ange. Kanske går den att beskriva som ”färgstark och abstrakt med föreställande inslag”.

”Tebjudning” lockar även myror. ”Tebjudning” lockar även myror.

Här finns oljor och akvareller i olika teman. Här finns installationen ”Tebjudning” som lockar även myrorna. Här finns ”Godis”-konst. Det är en utställning där tavlor och annat inte hänger i prydliga rader.

Hitta ny inspiration

Viola Lindell är uppvuxen i Halmstad där hon fått sin konstutbildning. Sedan några år tillbaka bor hon i Örebro. Det är första gången hon ställer ut i Askersund.

– Det är en fin stad. Jag kommer att finnas i utställningslokalen under öppettiderna och på annan tid kommer jag att gå runt i staden, fota och hitta ny inspiration, säger Viola Lindell.

KärLEK pågår 13-17 juli. Öppettider klockan 10-17.

För vuxna barn. Bygg ett slott … ta en selfie.  För vuxna barn. Bygg ett slott … ta en selfie.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-12 15:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.