10 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Askersundare med förslag om att sluta klippa gräs

Ett medborgarförslag om att inte klippa alla gräsmattor i Askersund har inkommit. Det skulle vara en vinst för miljön och mångfalden, anser Regina Gustafsson som skickat förslaget.

​Som exempel kan nämnas Kumla kommun som från i år bestämt sig för att inte klippa vissa områden av gräsytor utan låta gräset växa fritt. Skyltar i Kumla kommun sitter uppe på dessa platser som talar om förändringen.

Något liknande innebär medborgarförslaget till Askersunds kommun. Regina Gustafsson säger sig trivas jättebra i Askersund, förutom en sak som irriterar henne, nämligen Askersunds gräsmattor. De är för enformiga, sterila och döda områden.

“På de klippta gräsmattorna finns inget liv, inga insekter, inga blommor eller annat levande”, står att läsa i förslaget som fortsätter. “Varför kan inte naturen ha sin gång? Barnen som ska plocka sina sju sorters blommor till midsommar söker förgäves. Många arter finns snart inte längre.”

Reginas förslag innebär att inte klippa alla ytor utan låta det växa fritt och klippa framåt hösten när det blommat över.

“Det skulle höja invånarnas livskvalitet och det skulle vara en vinst för miljön och mångfalden. Ge naturen en chans!”, avslutas medborgarförslaget.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-11 11:27
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.