13 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Vernissage i Hamnmagasinet

 Inger Melin och Anna Ruuska. Foto: Alf Anneborg Inger Melin och Anna Ruuska. Foto: Alf Anneborg

Tisdagen var lite av konstdag i Askersunds hamn. Bland annat höll Anna Ruuska och Inger Melin vernissage för sina utställningar i Konsthallen Hamnmagasinet.

Anna visar keramik och akvareller.

– Min keramikföremål är gjorda i stengods, vilket innebär att de är brända i hög temperatur som gör att de kan diskas i diskmaskin och klarar av att värmas upp i mikrovågsugn, berättar Anna

Inger däremot, arbetar med textilt material.

– Jag arbetar med lappteknik och med applikationer och textiltryck, berättar Inger.

Utställningen pågår till den 19 juli och är öppen kl. 10.00-18.00

I hamnmagasinet ligger också den franska delikatessbutiken ”Madame nature” som varje år brukar fira Frankrikes nationaldag-den 14 juli, med pompa och ståt.

I år har man ställt in på grund av pandemiläget.

Inget nationaldagsfirande, men väl vernissage i Hamnamgasinet i dag. Foto: Alf Anneborg Inget nationaldagsfirande, men väl vernissage i Hamnamgasinet i dag. Foto: Alf Anneborg
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-14 13:36
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.