Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 June 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Varg på besök i Åmmeberg

Flera personer har under torsdagen sett en varg på vägarna strax utanför Åmmeberg. Ett par kvinnor lyckades fånga vargen på bild.

I en lokal Facebookgrupp så berättas att vargen setts kring Åmmeberg. 

Vargen i Åmmeberg syns på vägen. Vargen i Åmmeberg syns på vägen.

Detta bekräftas även av ett par bilder. Ena bilden är tagen i Skalltorp, som tillhör Åmmeberg. Vargen traskar där fram på bilvägen.

“Det var en mäktig upplevelse att stöta på vargen på så nära håll, men det kändes skönt att sitta i bilen. Jag följde  den i ungefär två minuter”, skriver kvinnan till Sydnärkenytt.

En annan kvinna såg vargen på en väg som ledde in mot en hästgård. Den syntes där vela fram och tillbaka vilket håll den skulle gå åt. Flera som skrivit i den lokala Facebookgruppen värnar om vargen och påtalar att den ser trött och stressad ut. 

Men det finns även ett inlägg som frågar om nån inte “har skjutit vargen än?”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-05-11 11:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla