10 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Askersundstjejer tog hem innebandycup

Här är tjejerna från Askersund som fixade en cupseger i Sandviken. Man tränar hårt för att bli bättre. Foto: PrivatHär är tjejerna från Askersund som fixade en cupseger i Sandviken. Man tränar hårt för att bli bättre. Foto: Privat

INNEBANDY: I helgen var Askersunds Flickor 04/05 på cup i Sandviken. Laget förblev obesegrat och vann hela cupen. - Det är ett jättebra gäng, hälsar tränare Nina Törnqvist.

Askersunds IBK började Göranssons cup i Sandviken på fredagen med vinst mot Almunge med 4-0, trots vissa premiärnerver i säsongens första match. Därefter följde en match mot ett duktigt hemmalag i Sandviken.

Obesegrade i sex matcher

Men tjejerna gjorde en kanonmatch och slog hemmalaget med 3-1. Trots att matchen spelades vid midnatt och med många restimmar i benen under dagen så visades inga tecken på trötthet.

Lördagens första match mot Leksand slutade 3-3, trots ledning 3-1 nära slutet. På kvällen väntade sedan Strömsbro och återigen blev det 3-3, efter att man ånyo tappat en ledning med 3-1

Efter två vunna och två oavgjorda matcher kom man tvåa i gruppen och gick vidare till A-slutspel, där ett annat spelskickligt Sandvikenlag stod för motståndet. Men Askersund gjorde där sin bästa match under cupen, man spelade ut motståndarna och vann med 4-1.

Finalen spelades sedan mot Björklinge och Askersund tog en 2-0 ledning, som aldrig kändes riktigt hotad, även om motståndarna fick in 2-1. Askersund fick avsluta sista fyra minutrarna med powerplay och höll säkert undan.

Några äldre har förstärkt

Det är ett ungt, spelskickligt och passningssäkert lag som spelar med högt tempo och som i år har tagit steget upp till damjuniorer.

Laget har tidigare endast bestått av tjejer födda 04/05, men i år har de fått förstärkning av ett gäng duktiga 01/02:or som förbättrar lagets styrka och erfarenhet. Att ha med tre äldre spelare ges dispens, för alla lag. 

Tjejerna har under sommaren fystränat två gånger i veckan vilket visade sig under cupen. Då konditionen och tempot brast i andra lag, så var Askersundstjejerna outtröttliga.

Tränar hårt för att bli bättre

Laget tränar tre gånger i veckan och till helgen startar serien med Hallstahammar på besök i Närlundahallen söndag kl 17, sedan väntar matcher varje helg fram till jul.

En spelare i laget har under hösten tagits ut i Örebro läns distriktslag 03/04 som ska representera Örebro län under SM i Gävle 3-6/1, och det är Moa Törnquist.

BILD UPPIFRÅN HÖGER: Thomas Wilhelmsson, Moa Törnquist, Miranda Bäckström, Alva Persson, Felicia Hedström, Julia Wilhelmsson, Meja Törnquist, Cornelia Bäckman, Tuvalisa Axelsson, Isa Eriksson. (Nedre raden) Maja Ogenklev, Inez Persson, Nanna Frih, Ida Lindmark, Indra Nielsen, Klara Elofsson. Målvakt, Vendela Högqvist

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-08 15:08
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.