28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Hjärngympa inledde Våffelkalaset

Vad heter flickan, som besjungs i ”Hon dansar och blundar så nära intill”? Det var en av frågorna på tipslappen, som Gårdsgillets Bertil Olsson hade satt ihop som våffelfestens inledande hjärngympa. Lindens matsal var fylld till bristningsgränsen den 17 mars, då Gårdsgillet och Väntjänsten inbjudit till våffelkalas i vårsolen

Kassören Sivi sålde biljetter med Agnes som uppmärksam kontrollant.
Maj Larsson och Kalle Pettersson svarade för musiken.

Anne-Marie Wallenius och Åsa Westerberg hade varit igång sedan tidig morgon. Åsa gräddade våfflor i mängd, medan Ulla Moberg, Irene Almstedt och Inger Larsson dukade och serverade. ”Bingogeneralerna” Carl-Ivan och Anne-Marie Rosén assisterade också.

Kassören Sivi sålde biljetter och Folke Tillman sålde åror och ansvarade för telefonjouren. Åsas pudel Agnes följde intresserat den glada tillställningen från sin plats vid kassören Sivis pulpet. Fina vinster: choklad, frukt, alkoholfritt bubbel, sex fina frukostkoppar m m.

Kalle Pettersson spelade på sitt 108-åriga dragspel tillsammans med Maj Larsson med gitarren. Praliner till kaffet bjöds ur en vacker skål med generöst innehåll. Bertil Olsson påminde ”försynt” dem som råkat glömma Gårdsgillets medlemsavgift, blygsamma 50 kr.

Våfflorna gick åt och Nanna Larsson tackade alla volontärer.
Bertil och Folke drar vinster i lotteriet.
Beundran för volontärer

Nanna Larsson, en av gästerna, uttryckte sin tacksamhet och beundran för de volontärer som på Linden, i kyrkor, på IOGT och andra föreningar ställer upp för att glädja andra. De bakar, dukar, serverar, underhåller och bjuder på sin tid – som de kanske skulle vilja tillbringa i soffan vid TV:n eller ute i naturen.

Det är en stor tillgång för vårt samhälle att dessa ”gratisarbetare” finns och bland annat ordnar trivselträffar som den idag.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2015-03-19 10:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.