Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Vätternrundan skjuts upp

Det stora cykelloppet Vätternrundan, som i år ska få en ny sträckning, skjuts upp. Planen var juni. Men det nuvarande pandemiläget gör att man redan nu beslutat att skjuta på Vätternrundan, till reservdatumen, den 2-5 september.

​I vår senaste papperstidning skrev vi att man då planerade för att Vätternrundan, eller cykelveckan som arrangemanget i sin helhet kallas, skulle bli av som vanligt i juni, med bland annat en helt ny sträckning, genom centrala Askersund. Redan då fanns ett reservdatum med i planen. Det är det man nu flyttat till.

Men nu har arrangörerna tvingats ta beslutet att skjuta upp. Så här skriver man på Vätternrundans hemsida:

“Vi på Vätternrundan har arbetat länge och hårt för att kunna genomföra ett smittsäkert, fysiskt arrangemang 2021. Vi har kartlagt alla delar av arrangemanget för att anpassa loppen, med smittskyddsåtgärder i form av olika protokoll och rutiner. Vi har också fört en nära dialog med det regionala smittskyddet i Östergötland. Vår utgångspunkt har in i det längsta varit att arrangera Cykelveckan som planerat den 11-19 juni.

Men nu är vi i ett läge där vi behöver fatta ett slutgiltigt beslut. Och vi har ett allvarligt läge med hög smittspridning i samhället. I det läget är en flytt av loppen det enda beslutet vi kan fatta.”

Den som är anmäld behöver inte vidta några åtgärder. Anmälnmingen gäller även för det nya datumet. (HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-08 14:04
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.