Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Tunnor från brygga tagits upp på land

En frågande läsare kontaktar oss och undrar varför det ligger massa flyttunnor på land, vid bryggan ut mot Borgmästarholmen och varför vissa flyter runt i vattnet? Tekniska förvaltningen får förklara vad det är frågan om.

Det är Askersunds kommun och tekniska förvaltningen som är skötselansvariga för platsen. Så Susanne Jarl, som är chef får förvaltningen, får förklara.

Vad är det för nåt och varför har kommunen plockat upp det på land?

- Y-bommar med flyttunnor. Isen har brutit sönder infästningen av flyttunnorna på y-bommen. För att y-bommarna inte skulle sjunka har de plockats upp ur vattnet/från isen och lagts på land tillfälligt. Alla trasiga bommar kommer flyttas bort från Strandparken.

Foto: Läsarbild. Foto: Läsarbild.

Har allt tagits upp eller ska ni göra det?

- Y-bommar och tunnor plockas upp ur vattnet efter hand som det är möjligt att göra det säkert. Så länge isen var stabil var tunnorna fastfrusna, när tunnorna börjar frysa loss är isen för svag att bära. Tunnor kommer plockas upp med hjälp av båt när det är möjligt.

Vad händer med båtplatserna vid bryggan?

- Diskussioner pågår tillsammans med politiken vilka åtgärder som ska vidtas, avslutar Susanne Jarl. (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-27 18:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.