Gå till innehåll
Askersund / Kultur

Magnus Tegnér med orkester på Sjöängen.

Uppskattat countryband
spelade i Askersund

Publicerad: 8 April 2022 12:29

”Torsdagar på Sjöängen” kallas en programserie på Sjöängens kulturhus. Det startade för tre år sedan och har utvecklats till ett uppskattat programinslag. Det är kvällar med olika kulturella evenemang, oftast anpassad för en vuxen publik. I torsdags stod Askersundsbaserade Tegnérs orkester för underhållningen.

På scenen radade Magnus Tegnér gitarr, P A Johansson trummor, Levve Karlsson bas, Rolf Larsson steelgitarr och Staffan Karlsson gitarr upp sig. Ett grånat, rutinerat gäng med många års erfarenhet. På programmet kunde man läsa Country-honky tonk–western,  swing-pop och rockklassiker.

Så här sa Magnus Tegnér: 

– Country sånger handlar ofta om hjärta och smärta. Otrohet, missbruk, sviken kärlek och svikna löften, ett ganska eländigt liv kort sagt. Det finns inga gråzoner. 

Men sorgliga texter, serverade till svängigt komp och skönsång, går lätt att ta till sig. Snabba låtar varvades med långsammare, en och annan tryckare och två sånger på svenska gav ett omväxlande program som uppskattades mycket av publiken. Magnus och Staffan svarade för de flesta sånginsatserna men övriga medlemmar bidrog med stämsång.

– Vi ser det här som en nystart efter pandemi och annat. Vår bas är i Askersund och vi var spelsugna. 

Flera extranummer ville publiken ha.  Med titeln ”The cowboy rides away” avslutades konserten. Utanför var det snöyra men från publiken kunde man höra:

– Åh, en sån kväll!

Åsa Karlson tackade alla och meddelade att Tegnérs orkester hade satt ribban högt. Över etthundra  och nytt publikrekord. 

Fotnot: Torsdagar på Sjöängen ges inte varje torsdag. Platsen är teaterfoajén på andra våningen och är gratis. Fika och förfriskningar finns att köpa får de som så önskar.

Annons

askersund