Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
25 March 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Uppskattad teater från Örebro i Närkesberg

Niklas Ekholm och Linus Lindman hade både skrivit pjäsen och spelade den. Foto: Olle Widell.Niklas Ekholm och Linus Lindman hade både skrivit pjäsen och spelade den. Foto: Olle Widell.

I helgen gästades Närkesberg av Örebro Teater som spelade en pjäs om artisten Göran Eks uppgång och fall. "Publiken satt kvar som i trans efteråt", skriver Olle Widell.

En förtrollad afton.

Det var vad den publik på cirka 40 personer som kommit till Bergsgården lördagen den 11 mars fick uppleva. Örebro Teater kom till Närkesberg på turné med föreställningen ”Återkomsten”, av och med Linus Lindman och Niklas Ekholm.

”En musikalisk och komisk djupdykning i manlig fåfänga” kunde man läsa på affischen. 

Vi fick i ord och ton följa artisten Göran Eks uppgång och fall, en ganska sorglig historia. Han slog igenom med en låt, spelade in en skiva, fick framgång och hela hans liv förändrades. Nu började ett liv som stjärna under artistnamnet ”Viper”. 

Linus Lindman alias Linus Lindman alias "Viper"

Men att göra uppföljare och få nya framgångar var inte så lätt. Han var snart på ett sluttande plan och gick från att vara ett dragplåster till att bli en belastning. Spelställena och lönen blev allt mindre. Familjen och vännerna vände honom ryggen.

“En uppskattad föreställning”

Linus Lindman spelade gitarr och sjöng många kända låtar på engelska och svenska. Han har en fantastisk röst. Tillsammans med Niklas Ekholms sköna stämsång och ackompanjemang på gitarr, munspel och synt blev det en fullträff. Mer än 30 låtar bjöds publiken på och den gav sig på nåd och onåd. En mycket lyckad och uppskattad föreställning. 

När det var slut satt publiken kvar, i trans eller chock.

Bland förinspelade sånger som kunde höras innan spelet hade börjat, hade ”Some Enchanted Evening”, dvs. ”En förtrollad afton” passat väldigt bra för det var vad det blev.

Arrangörer var Askersunds riksteaterförening och Närkesbergs byaråd.  

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-03-13 12:39
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla