25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Dubbelkörkonsert för välgörenhet

Qvinnskören med sin ledare Hanna Lindgren. Foto: Olle WidellQvinnskören med sin ledare Hanna Lindgren. Foto: Olle Widell

Två av Askersunds körer, ”Joyvoice” under ledning av Åsa Karlson, och ”Qvinnskören” under Hanna Lindgrens ledning gav en uppskattad och välbesökt konsert torsdagen 9 maj i Sjöängen.

Det var en välgörenhetskonsert med två mottagare av entrépengarna. UNHCR som är FN-organisation för flyktinghjälp, verksam i hela världen och ”Min stora dag” som hjälper barn med problem som har en dröm eller önskan om något. De kan söka pengar ur fonden och på så sätt kunna förverkliga sin dröm. 

Omkring 250 personer hade kommit och kunde njuta av vacker körsång och ett omväxlande program i en och en halv timme. Dessutom levererades imponerande säkra solistinsatser ur båda körerna. 

Joyvoice med sin ledare Åsa Karlson.
Joyvoice - 40 sångare

I ”Joyvoice” fanns drygt 40 sångare, varav två manliga, och en liten flicka. Hon heter Zelda och var tillsammans med Jonna solist i ”I wanna try everything”. Tony, en av männen i kören var solist i ”Shallow”.  Så följde ”En del av mitt hjärta”, ”This is my fight song” med systrarna Amanda och Matilda B, ”Rather be”, ”Castle on the hill” med Anna och Marita. Ett medly på ”Some night”, ”Release me” och ”River deep mountain high” med Ella som solist framfördes.

Qvinnskören - 19 kvinnor

Qvinnskören, 19 stycken, alla kvinnor och vuxna, sjöng till pianokomp av Emil Snabb. Vi fick höra ”Skönhet inuti”och ”I say a little pray for you” med kören och ”Allt som jag känner” med Hanna och Marie som solister.

Körledarna Åsa och Hanna.

Hanna Lindgren berättade att hon av en vän fått ett arrangemang på ett medly med melodier av Ted Gärdestad, ett ”Tedly” som hon kallade det. Där ingick bland annat. ”Äntligen på väg”, ”Oskyldigt blå”, ”Sol vind och vatten”. Vidare tre vårsånger med text av Barbro Lindgren, ”Vårkänslor”, ”Jag såg dig och från den dagen jag endast dig i världen ser”. ”Tranor”, ”Hör tranorna komma snart har vi dem här” och ”Leva här och nu”, ”Jag ligger på en äng långt borta härifrån och tänker på när dagar försvinner”.

Tar gärna emot fler sångare

Båda körledarna meddelade att de gärna tog emot fler sångare. Bland publiken fanns säkert flera som gärna kunde tänka sig att bli körsångare. 

Konserten avslutades med att båda körerna sjöng ”Is it too late for love?” med Karin som solist. 

Båda körledarna försäkrade att man blir glad av att sjunga och publiken tyckte säkert att det blir man även av att lyssna på en bra konsert.

Ella, solist i Joyvoice.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-11 23:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.