03 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Två vaknade på sjukhus efter misshandel

De båda kompisarna var ute och festade i Askersund. Det var den 24 september 2017 och efter att ha varit på O´Learys hamnade de på Hamngatan i Askersund. Plötsligt small det till och när den ene vaknade var han i en sjukhussäng på USÖ i Örebro. I sängen bredvid låg hans kompis, båda hade blivit misshandlade.

Minnesbilderna hos de inblandade är vaga, samtliga var berusade vid tillfället. Men det fanns vittnen som såg hur det hela gick till.

De båda kompisarna stötte ihop med några ytligt bekanta. Helt oprovcerat slogs den ene ner med flera knytnävsslag. När den andra försökte ingripa slogs han också ner av en annan man. Dessutom fick han ta emot en kraftig spark när han låg på marken.

Nu har två män från Sydnärke dömts för misshandeln. En 25-åring man döms till tre månaders fängelse för den första misshandeln. Han är tidigare dömd för misshandel, och tingsrätten bedömer att något annat än fängelsestraff inte är lämpligt. 25-åringen ska också betala 12 700 kronor i skadestånd till den han misshandlade.

Döms till behandling

En 47-åring, också han från Sydnärke, har dömts för den andra misshandeln; det borde normalt sett ha renderat i fyra månaders fängelse eftersom han gav sig på och sparkade en försvarslös. I det här fallet anser domstolen att 47-åringen är i behov av övervakning för att komma till rätta med sitt alkoholmissbruk. Därför döms han till 100 timmars samhällstjänst som ska kombineras med vård och behandling samt att han ska lämna urinprov. Även han döms till att betala ett skadestånd till den han sparkade i huvudet. Det skadeståndet bestäms till 14 000 kronor.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-02-07 21:34
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.