09 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

”Trio med Bumba” underhöll på Sjöängen

Bertil Lindblom, Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist och Kalle Åmark. Foto: Olle WidellBertil Lindblom, Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist och Kalle Åmark. Foto: Olle Widell

”Man ska leva för varandra” och andra klassiker bjöds publiken när ”Trio med Bumba” med gäster underhöll på Sjöängen en torsdagskväll.

Karl Erik Thörn och Adorena Thörn.
Adorena Thörn med talande dockor.

Sjöängens scenkonstavdelning startade för ungefär en månad sen en programpunkt kallad ”Torsdagar på Sjöängen”. Först ut var Dag Westling som 29 augusti bjöd på irländsk musik. 26 september var det dags för ”Trio med Bumba” med gäster att inta scenen. 

Programmet inleddes med att svenskstoppslegendaren Karl Erik Thörn med hustrun Adorena Thörn kom upp på scenen. Han hade under 50- och 60-talet närmare 15 hits som kom upp på svensktoppen. Han sjöng flera av dem bland andra ”Jag vill dansa med dig”, ”Det finns ingen annan än du” och ”Ta en Thörn”. Adorena Thörn sjöng flera smäktande kärlekssånger och visade sig vara en skicklig buktalerska.

Startade ”Trio med Bumba” 1957

Därefter kom Bertil Lindblom, dragspel, gitarr och sång, Jan-Erik ”Bumba” Lindqvist, sång och bas och Kalle Åmark, synt och sång in. De två förstnämnda var med och startade ”Trio med Bumba” 1957 och spelar alltså fortfarande. Kalle Åmark har ett förflutet i ”Rockfolket” och flera andra grupper. De har aldrig slutat turnera och åldras i takt med sin publik. De framförde ett valspotpurri med ”Kalle på Spången”, ”Vinga fyr” och ”Oh boy, oh boy”. Texten hade ändrats från ”Ada har legat med papiljotter i natt” till ”Ada har legat med Harry Potter i natt”, allt för att yngre lyssnare skulle kunna hänga med. 

Publiken fick naturligtvis även höra de sånger som man förknippar dem mest med, ”Spel-Olles gånglåt” och ”Man ska leva för varandra”. 

Förband till The Beatles

Bertil Lindblom berättade:

– 1963 var ”The Beatles” i Sverige för första gången. De var då helt okända och för att dra folk var Jerry Williams och vi förband. Det skulle vara två konserter i Göteborg men på grund av publiktrycket blev det tre. Sen uppträdde vi i Eskilstuna och där kom jag över listan med låtordningen som Ringo lagt kvar på trummorna. Den hade John Lennon skrivit och den sålde jag långt senare till en samlare i England för 32 tusen. Jag har en LP med alla deras autografer, en pensionsförsäkring kanske. 

Alla på scenen sjöng ”Om du vill ha mig får du ta mig som jag är” och det avslutade en trevlig kväll som säkert väckte många minnen till liv. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-27 23:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.