Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

"Ingo", Vätternfiske och Tiveden

Under våren ställde Askersunds föreläsningsförening in två föreläsningar på grund av coronapandemin. – Den här hösten tänker vi genomföra de tre föreläsningar vi har planerat, säger föreningens ordförande Alf Anneborg.

Söndagen den 27 september kommer Per-Olov Johansson från Örebro och berättar om Ingemar Johanssons liv och karriär från tidiga ungdomsår och om den förnedrande diskningen i finalen vid OS i Helsingfors 1952 Fram till segern över Floyd Patterson och världsmästartiteln.

Söndagen den 25 oktober kommer Carl-Axel Fall, Journalist och författare till boken ”Vättern fisk och fiskare”. Han berättar om sjöns fiskar, om hur man fiskar dem och om signalkräftans betydelse för Vättern.

Höstens sista föreläsare är David Tverling, naturguide i Tiveden. Han kommer söndagen den 22 november och berättar om så gott som hemliga naturpärlor, om Tivedens gammelskogar utanför nationalparken, där både naturlivets mångfald och många naturväsen finns kvar.

Fri entré

Höstens föreläsningar flyttas från Visholmen till Sjöängens matsal där det är lättare att hålla avstånd. För att slippa kontanthantering och köande kommer det att vara fri entré till föreläsningarna. Alla tre föreläsningarna börjar klockan 18.

På föreningens hemsida www.askersundsff.se kan du se programmet.

”Under hösten kan vi kanske planera för en resa under våren (när det förhoppningsvis finns ett vaccin). Kom gärna med förslag och synpunkter”, uppmanar föreläsningsföreningen.

Askersunds föreläsningsförening samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan. (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-09-21 9:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.