30 October 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Linda Sedström svensk mästare i travsport

Linda med hästen Rally Gunnar efter loppet. Foto: SidmakarLinda med hästen Rally Gunnar efter loppet. Foto: Sidmakar"n, Göran Lindskog

TRAV: Linda Sedström från Askersund vann i helgen SM. Hon segrade i finalen med en häst som bara fyra procent trodde på. - Jag är både stolt och väldigt glad, säger Linda till Sydnärkenytt.

​Det var i helgen som finalerna i SM avgjordes på Åbytravet i Göteborg. Linda hade tidigare under säsongen deltagit i ett lopp där det krävdes att hon kom etta eller tvåa för att ta sig till finalen i damklassen. Något hon fixade med galans.

“Vi hann precis fram”

I finalen var de 12 kuskar som gjorde upp med sina hästar.

- Det var ett lopp över 2140 meter och jag hade spår 11 och hamnade i mitten av fältet efter starten. Det var högt tempo hela vägen och det löste sig perfekt för min häst och vi hann fram precis på mållinjen, säger Linda till Sydnärkenytt.

Foto: Sidmakar Foto: Sidmakar"n Göran Lindskog

​Hästen Linda vann med heter Rally Gunnar. Den var absolut ingen favorit utan “bara” streckad på fyra procent av kupongerna. Uppenbarligen tänkte inte tipparna på att hästen hade en väldigt skicklig kusk bakom sig. Det var andra gången Linda Sedström vann SM.

- Jag vann 2018 också. Det känns såklart jättebra, det är bland det största jag vunnit så jag är både stolt och väldigt glad, avslutar Linda Sedström, som fick 110 000 kr i prispengar för sin seger.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-13 11:49
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.