Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Nu kan kunder sköta sig själva hos Torghallen

Mats Carlsson utanför ICA Torghallen som ligger vid torget i Askersund. Foto: Anders BjörkMats Carlsson utanför ICA Torghallen som ligger vid torget i Askersund. Foto: Anders Björk

Man var långtifrån först, men sedan ett par dagar finns nu alla fall möjligheten för kunder hos ICA Torghallen att scanna varor vid köp i butiken. - Man behöver inte vara först med allting, säger Mats Carlsson som driver Torghallen.

Det hela blev klart under onsdagen. 

Fundersamma och nyfikna kunder testade sig fram och assisterades av personal som hjälpte till. Även om betalningssättet är nytt hos ICA Torghallen har det funnits i många andra butiker en tid, så vissa hade vanan inne på förhand.

Byggde om på en vecka

- Det är det här som vi vill se mindre av, säger ICA-handlare Mats Carlsson när vi går förbi en lång kö i butiken vid en vanlig kassa..

Mats Carlsson vid en av de nya betalstationerna. Mats Carlsson vid en av de nya betalstationerna.

Har ni velat haft det så här länge?

- Ja, vi har tittat på det ett tag, men bedömt som så att man behöver inte vara först med allting. Det är bra om saker och ting är beprövat på annat håll innan, då har säkerligen många vanan inne.

Två kassor är bortplockade och har ersatts av stationen för självbetjäningen. Sju stycken utcheckningsstationer, som de kallas, finns nu där istället. 

Arbetet att bygga om gick fort, lite mer än en vecka tog det. 

- Det återstår bara lite finlir, vi behöver få upp ett par till skyltar och snygga till lite genom att måla, men det ska snart vara fixat, avslutar Mats Carlsson. 

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-05 18:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.