28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Tjuv och polis fick en vinnare i "Vargen"

Christian Christian "Vargen" Vargahed var glad över att lyckats gäcka poliserna ända in till slutet. Foto: Anne Helgesson.

Under söndagen sändes det sista avsnittet av TV-serien Tjuv och Polis på SVT. Askersundaren Christian Vargahed blev ensam om att klara sig, medan paret Dufwa föll på mållinjen.

En timme innan sista avsnittet av TV-serien Tjuv och Polis skulle sändes strömmade folk in på Sjöängen. Alla 504 biljetter till stora salongen var sålda plus 60 till i Visholmen.

Fortsättning i Åsbro?

Där fanns representanter från SVT och produktionsbolaget Meter, nästan alla tjuvarna och åtta poliser. Lars-Ivar Jansson och Henrik Olofsson var de som på utmärkt sätt stod för presentation och höll ihop programmet.

Gunilla Högberg var den av alla deltagare som lämnade minst spår efter sig. 

De lät alla komma till tals, även publiken kunde ställa frågor med mobilen och få svar direkt.

– Tv-serien har tidigare sänts i Storbritannien och Nederländerna. Vi diskuterar en fortsättning men inget beslut är fattat. Vi har haft ett snitt på åttahundratusen tittare per avsnitt och det är vi nöjda med, sade Björn Wahrén från Meter.

Paret Dufwa gjorde allt rätt, men de saknade lite tur i slutet.

Det blir ingen fortsättning i Askersund men Henrik Olofsson öppnade för en sådan i Åsbro. På ett skämtsamt sätt ska sägas.

Man sökte ett persongalleri och hade inte öppen casting som annars är brukligt. Allt var mycket hemligt. En castingperson vistades i Askersund i flera månader och höll träffar och pratade med folk på alla möjliga ställen och orter. 

Lokale polisen Owe gjorde nytta

Från polishåll tyckte man att det varit ett helt fantastiskt gäng som samlats. Målsättningen hade varit att visa och beskriva polisarbete. Några avvikelser hade det varit, svar på insända prover dröjer längre än som visats, förhör tar längre tid men metoderna har varit desamma. 

Wilma Johansson skötte sig bra, men fick lämna efter att hennes far satt henne i klistret.

En av poliserna har lokalkännedom och det hade varit till stor nytta. Svårast att förhöra var Fikon, Vargen och Johan, anågs.

Förövarna då? De blev rädda och tyckte förhören var otäcka. Det kändes som om polisen hade bevis som naglade fast dem. Husrannsakan kändes jobbigt och det märktes hur irriterade poliserna varit om de inte hittat något.

Johan Högberg klarade sig länge, men i slutet föll han och drog då även med sig sin mor i fallet.

Känslan att vara övervakad eller förföljd var inte heller angenäm. Om man skulle klara sig undan berodde mycket på tur och tillfälligheter. 

Fick rånarluva som pris

Sista avsnittet blev riktigt spännande och publiken levde sig med och hejade, skrattade och applåderade. Den tyckte nog också att rätt person, Christian Vargahed, vann även om det var lite synd om de som kom tvåa. 

Christian Vargahed är redo för en sista match mot utredarna. 

Henrik Olofsson avtackade representanterna från SVT, Meter television och Micke Leijnegard med varsin rånarluva med Askersundsloggan på. 

Man kan konstatera att staden har fått bra reklam genom programmet. Vidare att utan mobiltelefoner hade polisen inte varit så framgångsrik och segraren hade kanske inte klarat sig. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-10-20 21:23
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.