27 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Thaibåten försvinner från Askersund

Den så kallade Thaibåten i Askersund kommer inte att finnas kvar i hamnen nästa säsong. Kontraktet för kajplats har gått ut och förlängs inte.

​“Båten stänger nästa helg. Ge dem ett glädjebesked och låt dem stanna i hamnen. Vi är många som skulle uppskatta det, både boende i Askersund och turister i staden”, skrev Marianne Wright till kommunen 23 augusti.

Askersund kommun fastslår dock i sitt svar att det inte blir en förlängning.

“Kajplats beviljas endast ett år i taget och för Thaibåtens del gäller nuvarande upplåtelse av kajplats till 31 maj 2021. Under 2019 gjorde ägaren till Thaibåten försök att sälja verksamheten. När det blev känt kontaktades ägare för att säkerställa att Thaibåten inte skulle bli liggande i hamnen utan att det bedrevs någon verksamhet på den.

I samband med de kontakterna gjordes en överenskommelse, 25 juni 2020, mellan ägaren och tekniska förvaltningen som innebär att verksamheten kommer att avvecklas och Thaibåten flyttas bort. Du nämner att Thaibåten eventuellt skulle ligga förtöjd vid Borgmästarholmen och bedriva verksamhet där. Någon sådan diskussion har aldrig förekommit”, svarar Askersund kommun genom Göran Berger på tekniska förvaltningen.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-09-07 11:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.