Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Linus och syrran satsar på plockbrickor i hamnen

Linus Hult utanför sin hamnbod som kommer att öppna under tisdagen. Foto: Anders BjörkLinus Hult utanför sin hamnbod som kommer att öppna under tisdagen. Foto: Anders Björk

Linus Hult är namnet på en ung askersundare som ihop med sin syster tagit över en av hamnbodarna och imorgon är det premiär. - Det känns spännande, säger Linus till Sydnärkenytt

​Linus Hult är 20 år och har alltid bott i Askersund.

Han gick högstadiet på Sjöängen och därefter gymnasium i Örebro, ekonomisk linje. I höstas satt Linus och surfade runt på nätet och såg då att en av hamnbodarna blivit ledig. Den med tidigare namnet Peters Glasscafé.

Känner till trycket

Nu har Linus tagit över boden ihop med sin syster Josefine och hennes kille.

- Bryggans Glass & Deli kommer den att heta. Glassen kommer att vara kvar, men vi kommer även att satsa på plockbrickor, fastslår Linus.

En liten skylt som talar om namnet har redan kommit upp och på beställningslistan står att läsa att det bland annat kommer att säljas meloner, jordgubbar, kalamata, oliver, salami och olika ostar. Och mycket mer.

- Jag har jobbat en del här i hamnområdet i Askersund tidigare, så jag vet vilket tryck det brukar vara på somrarna, fastslår Linus.

Premiär under tisdagen

De sex hamnbodarna som finns i Askersund uthyres av kommunen och kom på plats 2018. De har blivit en väldigt populär samlingsplats för turister, men även för lokalbefolkningen. Linus har blivit varse att det inte alltid är någon dans på rosor att driva en hamnbod. Men det skrämmer inte.

- Det är väldigt mycket jobb. Utåt sett kanske det ser ut som att man bara står och skopar lite glass. Men i bakgrunden är det mycket mer. Framförallt renhållningen tar tid, kraven att hålla den standard som krävs är väldigt höga.

Och när kommer ni att öppna?

- Imorgon blir det premiär! Sen får vi se lhur det blir framöver, men tanken är att vi ska ha öppet här under hela påsken alla fall, avslutar en förväntansfull Linus Hult.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-29 18:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.