Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Synpunkter efter bilträff i Askersund

Det blev som bekant ingen organiserad bilträff i Askersund i helgen och kommunen stängde även av en del centrala gator för cruising. Det samlades ändå mycket folk på andra platser, bland annat vägen bakom kyrkan mot småbåtshamnen där det ska ha förekommit skadegörelse. Askersundaren Mikael Johansson vill därför att även den vägen stängs av framöver.

Askersundsbon Mikael Johansson, från Askersunds Småbåtshamn, skrev till kommunen efter träffen

“Helgens spontana bilträff lämnade en del spår i hamnområdet, ölburkar, krossat glas nedpinkade bilar o grindar samt sladdande på parkeringen. Det vart en del att städa nu på morgonen (söndag). Vi motade bort en del stök men det är inte kul att tjafsa med berusade. Så min fråga är om kommunen kan stänga av vägen strax söder om kyrkan, ned mot båtklubbarna och marinan vid evenemang eller förväntade aktiviteter som den i helgen, dvs på samma sätt som övrigt i Askersund?

Det är likadant vid andra tillfällen då det hamnar husbilar o andra fordon i anslutning till hamnområdet. Vi försöker mota bort och tipsa om bättre parkeringar i området, men vi hinner inte alltid med. Som det verkade i helgen hade polisen mer än nog att göra”.

Askersund kommun svarar genom besöksnäringsstrateg Kersti Beck Larsson.

“Inför årets bilutställning jobbade polisen, arrangörsklubben och kommunen fram ett koncept med en tillståndgiven organiserad cruising. I den låg även en plan för avspärrningar av större delen av centralorten för att undvika spontana cruisingar efter den tillståndsgivna. Vi resonerade också om kända samlingsplatser där många gärna samlas och står stilla med sina fordon tex Shell för att även kunna stänga av dem.

Vi missade helt enkelt vägen in vid kyrkan och dess förlängning, då det inte var en känd samlingsplats sedan tidigare. Vi tar med oss dina synpunkter vid utvärderingen av årets ”bilhelg” och inför nästa års planering av denna och andra större evenemang.”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-20 12:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.