Gå till innehåll
Askersund / Brott

Sydnärkebo dömd till fyra
års fängelse för misshandel

Publicerad: 22 June 2024 9:38

Den 16 mars i år ringde en man i Askersund till larmnumret 112. Han sa att hans kvinna hade ramlat och slagit huvudet i kakelugnen och att hon blödde kraftigt.
När ambulanspersonalen kom till platsen misstänkte man direkt att skadorna på kvinnan berodde på en misshandel. Man begärde därför hjälp av polisen, men nekades hjälpen. Kanske var det för att polisen flera gånger tidigare varit i den bostaden efter bråk mellan mannen och hans kvinna.

Ambulanspersonalen konstaterade att kvinnan hade förlorat mycket blod och hon hade otäcka skador i huvudet.
Av rättsintyget framgår att hon utsatts för kraftigt våld mot huvudet med ett tillhygge. Kvinnan vårdades på intensiven under 12 dagar och ytterligare en dryg vecka på en medicinklinik.
Polis och åklagare misstänkte att det inte gått till på det sätt mannen berättat i larmsamtalet. Rättsintyget och den undersökning som genomfördes i bostaden talade för att det var mannen som misshandlat kvinnan. Bland annat hade mannen blodstänk vilket tyder på att han utövat våldet på kvinnan.

Dömd för grov misshandel

Nu har mannen, en 59-åring hemmahörande i Sydnärke, dömts för grov misshandel. Han döms för att ha sparkat och slagit kvinnan. Han har också med ett tillhygge tillfogat henne livshotande skador i huvudet. 
Sydnärkebon döms till fyra års fängelse. Han ska sitta kvar i häktet tills han börjar verkställa sitt fängelsestraff.

Annons

askersund