Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Kommunen medger problem med vattenskotrar

Askersunds kommun medger att körande med vattenskotrar blivit ett problem i deras vatten. Men man kan inte göra mycket åt saken, utan hänvisar till polisen.

Igår skrev vi om Askersundsbon Lena Lundholm som mailat kommunen och varnat för farlig körning med vattenskotrar kring badplatsen Hagabadet. Svaret från Tekniska Förvaltningen i Askersund kommun nedan.

“Tyvärr har skoterkörning blivit ett problem i våra vatten.Enligt allemansrätten så har man rätt att passera över annans mark, men man måste respektera alla lagar. Askersunds kommun har tagit ett beslut som innebär att vi inte medger tillstånd för markupplåtelse på kommunens mark, för verksamheter med syfte att hyra ut eller låna ut vattenskotrar till allmänheten. När det gäller bus och okynnesåkning som du syftar på är det Polisen du ska vända dig till, Polisen är den myndighet som kan stoppa sådan verksamhet”

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-30 12:14
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.