Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Fråga kring att skolavslutningar krockade

Det blev i år en krock i skolavslutningar för grundskolan i Askersund och gymnasiet i Alléskolan, Hallsberg. Många anhöriga hade därför svårt närvara på båda. Något som fick Socialdemokraterna i Askersund att ställa en interpellation om hur det ska undvikas framöver.

Interpellationen är besvarad av Johanna Martin (M) som är ordförande i Barn och Utbildningsnämnden i Askersund. Hennes svar är följande: 

“Då årets avslutning i grundskolan på ett olyckligt sätt sammanföll med gymnasieskolans avslutning medförde det med sig att många anhöriga fick problem med att kunna närvara på båda avslutningarna. Tidigare har denna krock nästan alltid undvikits. Hur kunde denna situation inträffa? Eftersom barn-och utbildningsnämnden delegerat frågan om avslutningstider till förvaltningen hänvisar jag till deras svar samt parametrarna de utgår ifrån för att fastställa läsårstider. Vad gör man för att undvika denna “krock” i framtiden? En dialog med Alléskolan säkerställs för att koordinera avslutningsdatum. Nämnden kan välja att ge förvaltningen i uppdrag att prioritera att avslutningarna för Alléskolan och Sjöängen inte sammanfaller” (ABj)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-17 12:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.