Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Svar om el-lådcyklar

Askersundaren Örjan tyckte i ett medborgarförslag att Askersund kommun skulle inhandla el-lådcyklar som turister skulle kunna hyra. Nu har han fått svar. 

Hej Örjan. Du föreslår att kommunen ska inhandla två el-lådcyklar för uthyrning under sommaren i Askersund. Det är ett bra förslag som vi tror skulle kunna vara bra för Askersund och dess besökare.

Däremot så ligger inte uthyrning av fordon av olika slag inom det som normalt kallas kommunens kompetensområde. Det vill säga att vi bör, och ska inte, som kommun göra sådant som riskerar att konkurrera med marknaden.

Vi kommer däremot att vidarebefordra ditt förslag till Askersund i Centrum som möjligen har någon medlem eller vet någon företagare som skulle kunna vara intresserad av affärsidén.

Vi är glada att du har engagerat dig i frågan och vi är tacksamma för alla förslag på hur vi kan förbättra verksamheten.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-11 11:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.