Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Nu öppnar Strandhugget i Askersund igen

Så här har gäster vant sig vid att det ser ut hos Strandhugget de senaste åren. Foto: Anders BjörkSå här har gäster vant sig vid att det ser ut hos Strandhugget de senaste åren. Foto: Anders Björk

Strandhugget har haft stängt sedan våren 2018. Men nu har man öppnat igen och planerar att ha öppet hela sommaren. Det blir dock ingen riktig restaurangverksamhet utan enklare förtäring, som kombineras med Strandhugshallen.

Byggnaden som finnes vid en av centrala Askersunds mest attraktiva platser inhyser Strandhugget, Café Källarvalvet och Galleri Vättern och Strandhugshallen som nu alltså blir en del av utbudet att räkna med, enligt Alfred Lundgren.

“Tanken öppet hela sommaren”

Det är Alfreds mor som äger byggnaden. Alfred har hand om utvecklingen av Strandhugget och den del han kallar för Strandhugshallen.

– Vi har öppet redan nu hela helgen, därefter stängs det några dagar innan det öppnar igen med start i början av juni och därefter är tanken att det ska vara öppet hela sommaren varje dag, förutom söndagar, säger Alfred Lundgren.

Det blir företaget Speedy Mike AB som står för uteserveringen. En enklare sådan med exempelvis räckmackor, köttbullemackor och munkar. Någon restaurangverksamhet blir det alltså inte tal om.

Ej heller kommer något alkoholtillstånd att finnas.

Driver Sveriges största rockabillybutik

Den så kallade Strandhugshallen har också ett utbud.

- Där finns just nu Sweet Poison, som har Sveriges största 50s & rockabillybutik, på plats. De kommer att vara där hela sommaren.

- Nästa vecka öppnas också en ny sektion i Strandhuggshallen där det bland annat kommer säljas produkter som antikt, kuriosa och lite samlarobjekt.

Speedy Mike, som ska sköta serveringen, är även företaget bakom Sweet Poison som inriktar sig på klädförsäljning. Sweet Poison finns på nätet men har också en butik på Aspholmsvägen i Örebro.

Har varit stängt i flera år

Hur nästa år utvecklas är oklart, men Alfred tror man ska ha kommit längre då.

- Då bör utbudet vara betydligt större, om Speedy Mike AB vill hålla i köket/serveringen då också är inte bestämt. Hur som helst finns många idéer och förslag vad gäller både framtida maträtter och framförallt ytan i Strandhuggshallen.

Så här ser det ut nu. Så här ser det ut nu.

– Jag har hört önskemål om allt från internetcafé och arkadhall till något i stil med så kallade “puzzle rooms” vilket skulle vara roligt, den här pandemin har visat att det är viktigt att inte begränsa sig för mycket, säger Alfred Lundgren.

Strandhugget stängde våren 2018, när tidigare entreprenör lämnade, och har varit stängt sedan dess. Med undantag för enstaka loppisdagar vid området.

Öppet beroende på vädret

De övriga verksamheterna då Café Källarvalvet och Galleri Vättern?

– Källarvalvet öppnar i juni innan midsommar och har då öppet i princip över hela sommaren, Galleri Vättern öppnade under Konstrundan, i början av maj, och har haft öppet sedan dess.

– Galleri Vättern kommer också hålla öppet över hela sommaren men inte varje dag utan främst helger och vissa veckodagar. Galleriet har inte satt några öppettider och kommer ha öppet lite beroende på väder, avslutar Alfred Lundgren.

Samma ämne:

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-05-29 14:28
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.