09 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Hur går det med Strandhugget?

Strandhugget har haft stängt i över ett år och det blir ingen öppning under sommaren 2019. Foto: Anders BjörkStrandhugget har haft stängt i över ett år och det blir ingen öppning under sommaren 2019. Foto: Anders Björk

Strandhugget, vid hamnen i Askersund, stängde våren 2018 och hade stängt hela sommaren. Förhoppningen var att kunna öppna sommaren 2019, men så blev det inte.

I en artikel i Sydnärkenytts majnummer skrev vi om Strandhugget. Den senaste hyresgästen valde att trappa ned och sedan dess har familjen Lundgren som äger fastigheten försökt att hitta en ny hyresgäst.

Trodde på öppning i sommar

- Det är för tidigt att svara på vilket koncept restaurangen kommer att ha, eller vem/vilka som kommer att driva den eftersom vi ännu för diskussioner.

- Men ja, Strandhugget kommer åter att öppna igen denna sommar, sade Alfred W. Ludgren i artikeln i maj om framtiden.

Tiden börjar dock att ticka ut så det ser tufft ut att leva upp till det löftet.

Tyckte inte tiden räckte till

Något som Alfred bekräftar. 

- Det blir svårt att öppna i full regi denna sommar. I augusti brukar högsäsongen ta slut ganska abrupt. Jag hade förhoppningen och arbetade för att Strandhugget skulle kunna öppna i slutet av juni eller början av juli, men de som var inblandade tyckte inte att tiden räckte till för att starta så snart.

Strandhugget kommer dock att öppna i någon form senare i år

- Det kommer då bli i en mindre skala och vid något/några tillfällen, Med start senare i år så kommer man också att kunna boka Strandhugget för större sällskap, avslutar Alfred W. Lundgren.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-01 11:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.