02 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Kumlingar fick jobb när askersundare nobbade

Så här ser det ut just nu och fram till midsommar förväntas upprustningen pågå. Foto: Anders BjörkSå här ser det ut just nu och fram till midsommar förväntas upprustningen pågå. Foto: Anders Björk

Bostadsrättföreningen Garvaren håller på och rustar upp fasaden till 22 lägenheter utvändigt. Det är företag från Kumla som står för jobbet då föreningen inte lyckades anlita några företag från Askersund trots idoga försök.

BRF Garvaren är en bostadsrättsförening med 22 lägenheter i Askersund. Föreningen bildades år 1986 och nu tyckte man att det var dags för upprustning utvändigt av sina två fastigheter på Stöökagatan, ut mot Sundsbrogatan.

Hittade inga askersundare som ville ha jobbet

- Det är inte gjort något sedan 1986 utvändigt. Vi ska se till att det målas fönster, byts ut vindskivor, plåt, hängrännor och sånt som inte är i bra skick. Arbetet började för ungefär två veckor sedan och förväntas vara klart till midsommar, säger Viola Ignell, som är ordförande i föreningen.

Det är tre olika byggföretag från Kumla som delar på jobbet. Viola påtalar att hon gärna sett att företag från Askersund gjort jobbet, men man hittade inga intresserade.

- Det var ingen härifrån som ville åta sig. Helst hade vi ju velat att det var företag från Askersund som gjorde det, men vi har försökt i ett par års tid utan att få något intresse.

Vad landar kostnaden på?

- Det vet jag inte i nuläget, det blir säkert dyrt, men det var som sagt på tiden att ta tag i det, avslutar Viola Ignell.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-14 14:55
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.