13 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Mycket kunder hos Stjernsund hela året

Annette Reistadmo utanför butiken i Stjernsund som har gått väldigt bra i år. Foto: Anders BjörkAnnette Reistadmo utanför butiken i Stjernsund som har gått väldigt bra i år. Foto: Anders Björk

Någon minskning av kunder pga covid-19 har inte märkts hos Stjernsunds Gård. Tvärtom har det gått väldigt bra under hela året. - Vi har märkt av mycket nya kunder i år, säger Annette Reistadmo.

Vår intervju hinner inte ens börja innan en anställd på Stjernsunds Gård kommer in i fikarummet och efterfrågar något. “Toppen, jag kollar upp det sen”, svarar Annette Reistadmo innan kollegan lämnar. “Det har blivit att jag har hand om lite både och, gården och butiken”, säger Annette när vi blir ensamma igen.

Annette fixade jobbet via Facebook

Vad är skillnaden mellan Stjernsunds butik och gården, som ligger alldeles bredvid?

- De som jobbar i butiken är anställda av Stjernsunds Produktion. Jobbar man på gården med djuren är man anställd av Stjernsunds Gård. Men vi är ju arbetskamrater allihopa, och på lönelistan är det nog ett 20-tal, säger Annette.

Mycket folk i butiken var det under lördagseftermiddagen. Mycket folk i butiken var det under lördagseftermiddagen.

Annette började hos Stjernsund 2012. Innan det jobbade hon som kock i Askersund. När hon hamnade mellan två jobb la hon ut info om detta på Facebook och då tog det inte lång tid innan Mikael Gilbertsson, som äger både gården och butiken, ringde Annette.

Mikael erbjöd Annette ett jobb i Stjernsunds butik. Han trodde att hon kunde göra ett bra jobb att utveckla butiken, som såg helt annorlunda ut då än den gör nu. “Jag svarade ja, och efteråt blev jag jättenervös och tänkte vad har jag gett mig in på, men med facit i hand är jag glad att jag tackade ja”, säger Anette.

Många äldre kommer till butiken

Hur har det gått här i butiken detta år då?

- Ett tag var vi väldigt osäkra när covid-19 kom om folk skulle dyka upp, men det har blivit precis tvärtom. Oavsett om det är en måndag eller lördag så har vi haft väldigt bra med kunder. Så för oss har det varit ett fantastiskt år och sommar, säger Anette.

Utanför butiken och gården löper en lång allé som slutar vid Stjernsunds slott vid vattnet. Utanför butiken och gården löper en lång allé som slutar vid Stjernsunds slott vid vattnet.

Är du förvånad över att ni haft så mycket besök, trots covid-19?

- Kanske lite, men vi har ju öppet sju dagar i veckan och har alltid mycket folk för att vara en liten butik. Och vi har aldrig märkt av någon minskning av kunder som är 70+ utan de har till och med dispens av sina barn att åka ut till Stjernsund eftersom det är på landet. Och den gruppen i år handlar väldigt mycket chark. De unnar sig mer än vanligt när de är här eftersom de håller sig inne mer.

Hamburgarna är populära

Har ni inte haft någon svacka under året?

- Ingen! Normalt sett brukar vi ha det ganska lugnt i januari och februari, men det var inte så i år. Sen efter det kom påsken som är en jättestor grej för oss. Och vi har även sett mycket nytt folk som kommit till butiken och äldre sommargäster kom betydligt tidigare i år för att flytta ut i sina stugor.

Äggen är välkända hos Stjernsund och alltid en storsäljare. Något annat som även är väldigt populärt är deras hamburgare. Köttet kommer från djuren på gården och är både EKO och KRAV-märkt. Förutom försäljning i Stjernsund körs köttet även till Robertssons Charkuteri i Örebro där det tillverkas burgare av Stjernsunds färs.

Ett par avslappnade kossor i hagen. Ett par avslappnade kossor i hagen.

​Det är flera gårdar som ingår i produktionen för Stjernsunds Gård. En gård i Hammar, Bro Gård utanför Askersund, en i Odensbacken och några arrendegårdar. Annette är säker på att även resten av sommaren och året kommer att gå bra.

- Jag hoppas att alla nya kunder vi sett i år är nöjda och kommer tillbaka, avslutar Annette Reistadsmo innan hon återgår till butiken där det fanns att göra.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-26 12:52
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.