10 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Sommarlovsaktiviteter i Askersunds kommun

Årets sommarlovsaktiviteter i Askersunds kommun!
Askersunds kommunordnar precis som tidigare sommarlovsaktiviteter i flera av kommunens tätorter. Aktiviteterna riktar sig till barn på mellan- och högstadiet.

Lekar, bollsport, kubbspel, drama och pyssel är några exempel på de sommarlovs- aktiviteter som erbjuds.

– Aktiviteterna riktar sig alltså till alla, inte bara de som vill springa och ha vilda lekar, utan även de som vill ha en lugn sysselsättning i skapandets tecken, säger Annie Mogren- Dowding, ungdomscoach på Ungdomsgården Hörnan i ett pressmedelande från kommunen.

Askersunds kommun har arrangerat den här typen av sommarlovsaktiviteter i flera år men på grund av rådande omständigheter kommer några ändringar att göras i år.

Kommunen har begränsat platserna utifrån möjlighet att kunna hålla en god handhygien och kommer därför endast att komma till Mariedamm, vid fritidsgården, Zinkgruvan, bakom kiosken, Olshammar, fotbollsplanen, Hammar Strandvallen och Askersund, gungorna vid Sjöängen. Tiderna är förmiddagar klockan 10–12 och eftermiddagar klockan 13–15. Här nedan finns ett schema över vilka tider som gäller för de olika platserna.

Aktiviteterna pågår vecka 25-30. Måndagar är det aktiviteter på Sjöängen. Tisdagar i Olshammar och Hammar, utom vecka 25. Onsdagar Sjöängen. Torsdagar, Mariedamm och Zinkgruvan samt fredagar, Sjöängen. Undantaget fredag veckan 25 som är midsommarafton.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-06-11 7:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.